1verpakking Super croissantdeeg (voor 6 stuks)ik gebruik die van de Albert Heijn eigen merk
1/2rode uifijngesnipperd
1blikje(145gram)tonijn in olie
1teentjeknoflookfijngehakt
1/2rode peperfijngehakt
2flinke theelepelstomatenpuree
flinke snufvers gemalen zwarte peper en zout
2theelepelsgedroogde peterselie
roomboter
1eigeklutst
75gramgeraspte extra belegen kaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal of gietijzeren pannetje in met een beetje roomboter.
Fruit kort de uien met de knoflook en rode peper met een flinke snuf peper en zout. Voeg de tonijn, gedroogde peterselie en tomatenpuree toe en bak kort mee (1minuutje). Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen.
Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 2 stukken. Verspreid de pittige tonijn over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas. Rol het deeg in de lengte op. Snijd het deeg in ongeveer 10 gelijke stukken. Leg de stukjes in de ovenschaal (gietijzeren pan) en druk ze iets aan. (de stukjes moeten met de "open kant" naar boven liggen). Besmeer de bovenkant met het geklutste ei. Bestrooi met een beetje extra peper, zout, en gedroogde peterselie. Bak de pittige tonijn hapjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voordat je ze met je handen wilt pakken.....weet ik helaas uit ervaring ;-)