Croissant rolletjes met lemon curd en frambozen. Deze heerlijke zoete broodjes maak je heel simpel met croissantdeeg. De combinatie van het zoete van het croissantdeeg met het zurige van de lemon curd, de romigheid van de mascarpone en de frisheid van de frambozen is een waar feestje in je mond. Eet deze croissant rolletjes bij het ontbijt of als een soort van taartje bij de koffie of thee.
Croissant rolletjes of cruffins?
Deze croissant rolletjes worden tegenwoordig ook wel “cruffins” genoemd. Een cruffin zit tussen een muffin en een croissantje in. Je gebruikt croissantdeeg maar je bakt het in een muffin vorm. Nu noem ik dit recept gewoon croissant rolletjes. Mijn manier van oprollen is namelijk weer niet zo als een cruffin opgerold moet worden. Ik rol voor dit recept gewoon het croissantdeeg over de korte kant op. Hierdoor krijg je één dikke rol die ik vervolgens in 6 stukken snijd.
Probeer wel gelijke stukken te maken. Ik had weer eens haast en mijn stukken waren dit keer voor de foto’s niet gelijk. Daardoor zijn sommige ietsiepietsie te groot geworden en daardoor eigenlijk ook niet zo mooi. Voor de smaak maakt het gelukkig allemaal niets uit.
TIP: je moet de croissant rolletjes wel op een bordje eten. Niet alle rolletjes sluiten aan de onderkant even goed. Anders druipt er straks lemon curd of frambozen op je kleding. Heb je nog een rolletje over? Geen probleem, als je het rolletje even 30 sec in de magnetron zet smaakt hij weer helemaal lekker en warm 🙂
Recept croissantdeeg rolletjes met lemon curd en frambozen
Croissantdeeg rolletjes met lemon curd en frambozen
Equipment
- 1 muffin/cupcake bakblik
Ingrediënten
- 1 rol croissantdeeg XL
- 100 gram mascarpone
- 3 eetlepels lemon curd flinke eetlepels
- 75 gram verse frambozen geen diepvries frambozen gebruiken
- amandeschaafsel
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffin/cupcake bakvorm in.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en druk de naden dicht.
- Smeer het deeg in met de mascarpone en daaroverheen de lemon curd. Scheur de frambozen ongeveer door de helft en verdeel ze over het deeg.
- Rol het croissantdeeg met de korte kan op en snijd in 6 stukken. Leg de stukken in het bakblik. Bestrooi vervolgens de rolletjes met een beetje amandelschaafsel.
- Bak de zoete croissantdeeg broodjes/rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi vlak voor serveren met een beetje poedersuiker.
- TIP: val niet meteen aan maar laat de rolletjes even een paar minuutjes iets afkoelen. Je verbrand anders echt je mond. Het lekkerst zijn de rolletjes als ze wel nog iets warm zijn.
lemon curd
De basisingrediënten voor lemon curd zijn eidooiers, suiker, citroensap en rasp. Dit alles kook je vaak au bain marie tot een vla substantie. Ik voeg zelf voor een nog romigere variant ook roomboter toe. Voor dit recept kan je zelfgemaakte lemon curd gebruiken maar ook kant en klare lemon curd kan prima. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak voor het gemak ook gewoon kant en klare lemon curd gebruik. Gemak dient de mens toch soms 😉
Croissant rolletjes met lemon curd en frambozen
Andere lekkere recepten met croissantdeeg
Ben jij ook zo gek op croissantdeeg? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Pittige kaasbroodjes van croissantdeeg of de croissantdeeg gevuld met pittige tonijn.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.