Column: slim boodschappen doen. Hoe kan je op een simpele manier geld besparen op je boodschappen? Lees onze column voor handige tips.
Ik heb voor het boodschappenmagazine Lekker Doen van Dirk weer een nieuwe column mogen schrijven. Dit keer gaat het over slim boodschappen doen, ons nieuwe gezinslid Teun en ik geef uiteraard een lekker en betaalbaar herfstrecept. Veel leesplezier!
Column: slim boodschappen doen
Hopelijk heb jij net zo genoten van de zomer als wij hebben gedaan. Wij hebben super gezellige en drukke maanden achter de rug met de komst van ons nieuwe gezinslid… onze Australian labradoodle pup Teun. Onze andere hond Boyd, een Berner Sennen van 8 moest in het begin even wennen maar inmiddels kan hij ook niet meer zonder Teun.
Aaien
De kids zijn dol op Teun en doen veel hondenspelletjes met hem. Om Teun goed te socialiseren hebben wij hem de eerste weken ook veel meegenomen naar het Tuincentrum en onze favoriete strandtent, waarbij hij natuurlijk ontzettend veel aandacht kreeg. Hoe meer aaien hij kreeg hoe blijer hij werd.
Weekmenu
In de herfst kan het altijd weer even lastig zijn om in het ritme te komen. Vooral als het gaat om de boodschappen. Het vakantiebudget kan een flinke deuk hebben opgelopen, dus besparen is nu extra belangrijk.Een goede manier om te besparen is door je maaltijden van tevoren te plannen. Maak een weekmenu en baseer je boodschappenlijstje hierop. Zo voorkom je impulsaankopen en verspil je ook minder voedsel. Vergeet ook niet om te kijken naar aanbiedingen en huismerken, die vaak net zo goed en lekker zijn als de duurdere A-merken.
Herfstrecept
Een ander bespaartip is om seizoensgebonden ingrediënten te kopen. Zo zijn in de herfst pompoenen volop verkrijgbaar. Niet alleen fijn qua prijs maar ook heel veelzijdig in de keuken. Een lekker en lowbudget herfstrecept is een traybake met spruitjes en wortel. Gelukkig hoeft lekker eten niet mega duur te zijn!
Recept Traybake met spruitjes en wortel
Traybake met spruitjes en wortel
Equipment
- 1 bakplaat
Ingrediënten
- 350 gram spruitjes schoongemaakt en kontje verwijderd (indien nodig)
- 700 gram voorgekookte krieltjes
- 500 gram waspeen (kontjes afsnijden en dikke stukken halveren)
- 4 verse worsten
- scheutje olijfolie
SPECERIJEN MENGSEL
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel bloem
- snuf pul biber of chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper of zout
EXTRA'S
- 30 gram geraspte Grana Padano
- pesto
- rucola optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten voor het specerijenmengsel.
- Verdeel over de bakplaat de krieltjes, spruitjes en wortel. Knijp de worst uit het velletje en verdeel ook over de bakplaat. Drizzle er een flinke scheut olie overheen en bestrooi met het specerijen mengsel.
- Bak de traybake in de oven voor 30 minuten. Bestrooi dan met de Grana Padano en zet voor 5-10 minuten terug in de oven.
- Verdeel vlak voor serveren een handje rucola en wat dotjes pesto over de traybake. Eet smakelijk!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.