Column: slim boodschappen doen

Column: slim boodschappen doen

Column: slim boodschappen doen. Hoe kan je op een simpele manier geld besparen op je boodschappen? Lees onze column voor handige tips.

Ik heb voor het boodschappenmagazine Lekker Doen van Dirk weer een nieuwe column mogen schrijven. Dit keer gaat het over slim boodschappen doen, ons nieuwe gezinslid Teun en ik geef uiteraard een lekker en betaalbaar herfstrecept. Veel leesplezier!

Column: slim boodschappen doen

Hopelijk heb jij net zo genoten van de zomer als wij hebben gedaan. Wij hebben super gezellige en drukke maanden achter de rug met de komst van ons nieuwe gezinslid… onze Australian labradoodle pup Teun. Onze andere hond Boyd, een Berner Sennen van 8 moest in het begin even wennen maar inmiddels kan hij ook niet meer zonder Teun.

Aaien

De kids zijn dol op Teun en doen veel hondenspelletjes met hem. Om Teun goed te socialiseren hebben wij hem de eerste weken ook veel meegenomen naar het Tuincentrum  en onze favoriete strandtent, waarbij hij natuurlijk ontzettend veel aandacht kreeg. Hoe meer aaien hij kreeg hoe blijer hij werd.

Weekmenu

In de herfst kan het altijd weer even lastig zijn om in het ritme te komen. Vooral als het gaat om de boodschappen. Het vakantiebudget kan een flinke deuk hebben opgelopen, dus besparen is nu extra belangrijk.Een goede manier om te besparen is door je maaltijden van tevoren te plannen. Maak een weekmenu en baseer je boodschappenlijstje hierop. Zo voorkom je impulsaankopen en verspil je ook minder voedsel. Vergeet ook niet om te kijken naar aanbiedingen en huismerken, die vaak net zo goed en lekker zijn als de duurdere A-merken.

Herfstrecept

Een ander bespaartip is om seizoensgebonden ingrediënten te kopen. Zo zijn in de herfst pompoenen volop verkrijgbaar. Niet alleen fijn qua prijs maar ook heel veelzijdig in de keuken. Een lekker en lowbudget herfstrecept is een traybake met spruitjes en wortel. Gelukkig hoeft lekker eten niet mega duur te zijn!

krieltjes traybake met wortel en spruitjes

Recept Traybake met spruitjes en wortel

Traybake met spruitjes en wortel

Traybake met spruitjes en wortel

Wil je een gezonde maaltijd op tafel zetten die makkelijk te maken is? Maak dan deze traybake met spruitjes en wortel.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: krieltjes, spruitjes, traybake, verse worst, wortel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 350 gram spruitjes schoongemaakt en kontje verwijderd (indien nodig)
  • 700 gram voorgekookte krieltjes
  • 500 gram waspeen (kontjes afsnijden en dikke stukken halveren)
  • 4 verse worsten
  • scheutje olijfolie

SPECERIJEN MENGSEL

  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel bloem
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper of zout

EXTRA'S

  • 30 gram geraspte Grana Padano
  • pesto
  • rucola optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten voor het specerijenmengsel.
  • Verdeel over de bakplaat de krieltjes, spruitjes en wortel. Knijp de worst uit het velletje en verdeel ook over de bakplaat. Drizzle er een flinke scheut olie overheen en bestrooi met het specerijen mengsel.
  • Bak de traybake in de oven voor 30 minuten. Bestrooi dan met de Grana Padano en zet voor 5-10 minuten terug in de oven.
  • Verdeel vlak voor serveren een handje rucola en wat dotjes pesto over de traybake. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer