Chinese tomatensoep met kip

KokenKoken
Chinese tomatensoep met kip
Deel met je vrienden:

Chinese tomatensoep met kip

4.1 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Chinese
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 grote soeppan

Ingrediënten

  • 1 liter tomatensap
  • 1 liter water
  • 2 kipfilets
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 grote uien grof gesneden
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels azijn ik gebruik sushi azijn
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1,5 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • handje glasnoedels of vermicelli
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Maak een papje in een schaaltje van de ketjap manis, azijn, bruine basterdsuiker, sambal badjak, gemberpoeder en citroensap.
  • Bestrooi de kip met een beetje peper en zout. Verhit in een grote stoofpan een klontje roomboter en olie en bak de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven braadvet de uien met knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg 1 liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Leg de kip in de pan en laat 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  • Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar. Voeg de tomatensap toe en breng de soep aan de kook. Voeg het "papje" toe en roer dit goed door de soep. Meng 2 eetlepels maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de soep. (hierdoor dikt je soep in) Voeg de kip weer toe samen met een handje glasnoedels of vermicelli. Laat nog even 5 minuutje zachtjes koken tot de noedels / vermicelli gaar is.
  • Wil je de soep nu pittiger voeg meer sambal toe. Wil je hem zoeter, voeg dan een beetje kristalsuiker toe. (dit laatste doe ik regelmatig)