Vandaag een recept…het mag de naam recept eigenlijk niet hebben…waarover ik getwijfeld heb of ik het wel op Familie over de Kook moest plaatsen. Dit broodje visstick is namelijk zo ontzettend simpel maar was wel echt zo ontzettend lekker, dat ik het je toch niet wil onthouden. Ik heb gekozen voor het gemak van kant en klare vissticks…wat stiekem…mijn quilty pleasure is. Ik heb wel zelf de burgerbroodjes gemaakt. Deze zijn zelfgemaakt toch echt wel gewoon het lekkerst!
recept broodje visstick
Ingrediënten
- 4 broodjes zie recept
- ijsbergsla
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- 4 plakjes cheddar kaas
- 20 vissticks
- pittige mayo zie recept
Instructies
- Frituur de vissticks of bak ze in de pan of oven. Net wat jij lekkerder vindt. Smeer de onderkant en bovenkant in met de pittige mayonaise. Leg eerst wat ijsbergsla op het broodje, dan de vissticks, een plak cheddar, plakjes tomaat, weer vissticks en dan de bovenkant van het broodje. Klaar is kees!
recept brioche broodjes
Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram bloem voeg meer toe indien nodig
- 300 millilter Melk
- 80 gram gesmolten roomboter
- 1 eetlepel suiker of honing
- 1 zakje gedroogde gist
- 2 eieren
- snuf zout
- sesamzaadjes optioneel
Instructies
- Meng in een keukenmachine of grote kom de bloem met een flinke snuf zout.
- Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 1 el suiker (honing), 1 zakje gist, 1 ei en de gesmolten boter roomboter toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de melk toe aan het bloem en kneed 5-6 minuten goed door. Als het deeg te nat blijft, voeg dan meer bloem toe. Het deeg moet wel redelijk plakkerig blijven. Ik kneed het liefst zelf mijn deeg maar je kan ook de keukenmachine het werk laten doen.
- Bestrooi een grote kom met bloem en leg het deeg hierin. Dek af met een warme theedoek en laat 3 a 4 uur op een warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol de deegstukken tot mooie ronde broodjes. Klop 1 ei met een scheutje melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar en licht goudbruin.
recept pittige mayonaise
sriracha mayonaise maken
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sriracha
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- scheutje citroensap
Instructies
- Meng de mayonaise met de sriracha, knoflookpoeder en een scheutje citroensap.
zelfgemaakt vs kant en klaar
Natuurlijk zijn zelfgemaakte vissticks heel erg lekker maar ik persoonlijk vind ze dus niet per definitie lekkerder. Het is maar net waar ik trek in heb. Nu vertelde ik in het voorstukje al dat kant en klare vissticks een soort van guilty pleasure van mij is, ik eet ze namelijk heel graag. Mijn schoonvader kan zich hier niets bij voorstellen en hij vindt ze echt ontzettend smerig. Zo zie je maar…zoveel mensen zoveel wensen! Als ik kant en klare vissticks eet dan wil ik wel de echte van “kapitein” Iglo en nee hier word ik niet voor betaald om te vermelden. Wat ik wel echt lekkerder vind zijn mijn zelfgemaakte broodjes. Daar kan echt geen kant en klaar broodje tegenop. Vind je het dus niet erg om toch in de keuken te staan, maak dan wel je broodjes zelf!