broodje visstick: te simpel te lekker met een te lekkere saus!

broodje visstick: te simpel te lekker met een te lekkere saus!

Vandaag een recept…het mag de naam recept eigenlijk niet hebben…waarover ik getwijfeld heb of ik het wel op Familie over de Kook moest plaatsen. Dit broodje visstick is namelijk zo ontzettend simpel maar was wel echt zo ontzettend lekker, dat ik het je toch niet wil onthouden. Ik heb gekozen voor het gemak van kant en klare vissticks…wat stiekem…mijn quilty pleasure is. Ik heb wel zelf de burgerbroodjes gemaakt. Deze zijn zelfgemaakt toch echt wel gewoon het lekkerst!

recept broodje visstick

Recept Afdrukken
broodje visstick
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Porties
broodjes
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Porties
broodjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Frituur de vissticks of bak ze in de pan of oven. Net wat jij lekkerder vindt. Smeer de onderkant en bovenkant in met de pittige mayonaise. Leg eerst wat ijsbergsla op het broodje, dan de vissticks, een plak cheddar, plakjes tomaat, weer vissticks en dan de bovenkant van het broodje. Klaar is kees!
Deel dit Recept

 

recept brioche broodjes

Recept Afdrukken
Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
broodjes
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
broodjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een keukenmachine of grote kom de bloem met een flinke snuf zout.
  2. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 1 el suiker (honing), 1 zakje gist, 1 ei en de gesmolten boter roomboter toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg de melk toe aan het bloem en kneed 5-6 minuten goed door. Als het deeg te nat blijft, voeg dan meer bloem toe. Het deeg moet wel redelijk plakkerig blijven. Ik kneed het liefst zelf mijn deeg maar je kan ook de keukenmachine het werk laten doen.
  4. Bestrooi een grote kom met bloem en leg het deeg hierin. Dek af met een warme theedoek en laat 3 a 4 uur op een warme plek rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol de deegstukken tot mooie ronde broodjes. Klop 1 ei met een scheutje melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar en licht goudbruin.
Deel dit Recept

 

recept pittige mayonaise

Recept Afdrukken
sriracha mayonaise maken
Prep Tijd 2 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Prep Tijd 2 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de mayonaise met de sriracha, knoflookpoeder en een scheutje citroensap.
Deel dit Recept

 

zelfgemaakt vs kant en klaar

Natuurlijk zijn zelfgemaakte vissticks heel erg lekker maar ik persoonlijk vind ze dus niet per definitie lekkerder. Het is maar net waar ik trek in heb. Nu vertelde ik in het voorstukje al dat kant en klare vissticks een soort van guilty pleasure van mij is, ik eet ze namelijk heel graag. Mijn schoonvader kan zich hier niets bij voorstellen en hij vindt ze echt ontzettend smerig. Zo zie je maar…zoveel mensen zoveel wensen! Als ik kant en klare vissticks eet dan wil ik wel de echte van “kapitein” Iglo en nee hier word ik niet voor betaald om te vermelden. Wat ik wel echt lekkerder vind zijn mijn zelfgemaakte broodjes. Daar kan echt geen kant en klaar broodje tegenop. Vind je het dus niet erg om toch in de keuken te staan, maak dan wel je broodjes zelf!

Soms heb je gewoon zin in iets simpels en dan is deze visstick burger echt perfect. Wij eten..hoe kan het ook anders….dit met frietjes.
Jammie! Zelfgemaakte brioche broodjes met vissticks, cheddar, tomaat, ijsbergsla en pittige mayonaise. Te lekker!
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 − 21 =