Broodje pittige Hollandse garnalen salade. Spice up your lunch en geniet van een heerlijk én redelijk gezond broodje met garnalen.
Pittige Hollandse garnalen salade
Deze pittige Hollandse garnalen salade is niet alleen lekker op een broodje. Je kunt er ook een heerlijke maaltijdsalade van maken. Ook is het leuk om de salade in kleine glaasjes te serveren als (feestelijk) voorgerecht.
De pittige Hollandse garnalen salade maak je heel simpel door Hollandse garnalen te mengen met mayonaise, Griekse yoghurt, sriracha, zwarte peper, limoensap, verse peterselie, komkommer en avocado.
Wil je de salade lactosevrij maken, gebruik dan vegan mayonaise en een plantaardige yoghurt.
Wil je jezelf vaker verwennen met een heerlijk broodje? Probeer dan zeker ook eens de volgende recepten: broodje gezond met gebakken ham, stokbrood met brie en pesto of maak eens de sandwich met citroen-tonijnsalade klaar.
Recept broodje pittige Hollandse garnalen salade
Broodje met pittige Hollandse garnalen salade
Ingrediënten
- 100 gram Hollandse garnalen
- 1 eetlepel mayonaise flinke eetlepel gebruiken
- 1 eetlepel Griekse yoghurt flinke eetlepel gebruiken
- 1 theelepel siracha flinke theelepel gebruiken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 1/2 limoen sap nodig
- 1/2 avocado in kleine blokjes gesneden
- 1/4 komkommer in kleine blokjes gesneden (zonder zaadlijst)
- handje verse peterselie fijngehakt
- snufje zout optioneel
OVERIGE INGREDIËNTEN
- 4 boterhammen ik gebruik volkoren spelt
- 1/2 avocado geprakt
- flinke hand rucola
- zwarte sesamzaadjes
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de frisse Hollandse garnalen salade.
- Breng de geprakte avocado op smaak met een klein beetje peper en zout.
- Rooster de boterhammen. Smeer 2 boterhammen in met een dun laagje geprakte avocado.
- Verdeel over de twee boterhammen een beetje rucola en de frisse garnalen salade. Bestrooi met een beetje zwarte sesamzaadjes, leg de andere boterham erop en snijd diagonaal doormidden. Eet smakelijk!
- TIP: kan je niet goed tegen lactose? Gebruik dan een vegan mayonaise en een plantaardige/lactosevrije yoghurt.
Lunchtip: een verwen broodje
Ik hoop dat je na het zien en lezen van dit recept ontzettend veel trek hebt gekregen 🙂 Mocht je nu niet zo’n fan zijn van Hollandse garnalen dan kan je ook gekookte garnalen gebruiken. Snijd dan wel de garnalen in stukjes zodat het makkelijker eten op je broodje is.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken