Wil je eens iets anders tijdens de lunch dan een boterham met (pinda)kaas? Maak dan eens dit heerlijke broodje met pittige Hollandse garnalen salade klaar.
1/4komkommerin kleine blokjes gesneden (zonder zaadlijst)
handjeverse peterseliefijngehakt
snufjezoutoptioneel
OVERIGE INGREDIËNTEN
4boterhammen ik gebruik volkoren spelt
1/2avocadogeprakt
flinkehandrucola
zwarte sesamzaadjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de frisse Hollandse garnalen salade.
Breng de geprakte avocado op smaak met een klein beetje peper en zout.
Rooster de boterhammen. Smeer 2 boterhammen in met een dun laagje geprakte avocado.
Verdeel over de twee boterhammen een beetje rucola en de frisse garnalen salade. Bestrooi met een beetje zwarte sesamzaadjes, leg de andere boterham erop en snijd diagonaal doormidden. Eet smakelijk!
TIP: kan je niet goed tegen lactose? Gebruik dan een vegan mayonaise en een plantaardige/lactosevrije yoghurt.