Bladerdeeghapjes met feta en mozzarella. Deze kaashapjes zijn heerlijk als borrelhapje of s’ avonds als bijgerecht bij een kom soep.
Het maken van deze heerlijke bladerdeeghapjes kost je nog geen 5 minuten tijd. Dus hup…duik snel de keuken in 🙂
Rol kant en klare bladerdeeg
Want kan het leven toch soms gemakkelijk zijn. Om deze bladerdeegrolletjes te maken gebruik je gewoon een rol kant en klare bladerdeeg.
Je hoeft dus zelf niet die vierkante plakjes meer aan elkaar te maken en uit te rollen. Scheelt toch weer tijd.
In plaats van bladerdeeg zou je ook kant en klaar pizzadeeg kunnen gebruiken. Zo krijgen je hapjes weer een heel andere structuur.
Ook erg lekker is om croissant deeg te gebruiken. Dan heb je een heerlijke combinatie van zoet en hartig. Maak ze dan op dezelfde manier als mijn croissant rolletjes met kaas en uien.
Geraspte mozzarella
Voor deze bladerdeeghapjes is het wel belangrijk om geraspte mozzarella te gebruiken. Wanneer je namelijk een bol mozzarella gebruikt zal je deeg te zompig blijven.
De bollen mozzarella zijn namelijk veel te nat qua structuur. Ook al dep je ze van te voren droog met een stuk keukenpapier. Nog een voordeel van geraspte mozzarella is dat de kaas mooier smelt.
Zit er dan geen nadeel aan geraspte mozzarella? Helaas wel! Dat is namelijk de prijs. Die ligt een stuk hoger dan een bol mozzarella. Ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, dus in plaats van geraspte mozzarella zou je eventueel ook jong kaas kunnen gebruiken.
Maanzaad
Om de bladerdeeghapjes met feta en mozzarella extra bite en smaak te geven bestrooi ik de hapjes met een beetje maanzaad. Je zou eventueel de maanzaad ook kunnen vervangen voor sesamzaad of Nigella zaad. Zwarte sesamzaadjes zijn overigens ook erg lekker om te gebruiken.
Recept bladerdeeghapjes met feta en mozzarella
Bladerdeeghapjes met feta en mozzarella
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 200 gram feta verkruimeld
- 75 gram geraspte mozzarella of jonge kaas
- 2 stuks ei
- handje verse peterselie fijngehakt
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snuf pul biber of snufje chilivlokken
- maanzaad optioneel
- extra ei of melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verkruimel de feta en meng dit met 2 eieren, snuf zwart peper, pul biber en de peterselie.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Verdeel het feta mengsel eroverheen en bestrooi met de geraspte mozzarella Rol voorzichtig de rol bladerdeeg aan de lange kant op en snijd in ongeveer 10-11 stukken.
- Leg de bladerdeegrolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de rolletjes iets platter. Smeer de rolletjes in met geklutst ei of een beetje melk. Bestrooi met maanzaad.
- Bak de bladerdeegrolletjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet.
- TIP: bestrooi vlak voor serveren eventueel met fijngehakte peterselie.TIP: ook lekker is om vlak voor serveren over de hapjes een beetje honing te drizzlen en te bestrooien met extra pul biber of chilivlokken.
Bladerdeeghapjes met feta en mozzarella
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.