Een absolute favoriete burger als we bij de McDonald’s gaan eten is de Big Tasty. Nu kan je hem ook heel simpel zelf maken!
Wij maken er geen geheim van dat wij met ons gezin regelmatig bij de McDonald’s eten. Een absolute favoriete burger daar is de Big Tasty. Het lekkerste van de Big Tasty is niet het vlees, ook niet het broodje en ook de bacon niet.
Big Tasty saus
Alles draait bij de Big Tasty om de onwijs lekkere saus. Voor alle McDonald’s haters, ja wij vinden die saus echt heerlijk. Natuurlijk is het een super chemische saus maar daar maken wij ons echt niet zo druk om. We eten het tenslotte niet iedere dag.
Lange tijd ben ik aan het experimenteren geweest om die saus na te maken. De Big Tasty saus die ik nu gemaakt hebt, komt zeker wel dicht in de buurt. Daarom wil ik je het recept niet onthouden.
Verder is het recept echt niet heel spannend. Gebruik alleen voor de burger wel goede kwaliteit rundergehakt. Dit komt de smaak namelijk absoluut ten goede. Ook lekker thuis zelf na te maken is de Old Dutch Burger.
UPDATE: inmiddels maak ik de Big Tasty saus vaak zonder de stukjes augurk en augurkensap.
Recept Big Tasty van de McDonald’s
Big Tasty van de McDonald’s namaken
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram rundergehakt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel worcestersaus
- ijsbergsla fijngesneden
- 2 stuks trostomaten in plakjes gesneden
- 1 kleine ui gesnipperd
- 100 gram plakjes ontbijtspek
- 4 hamburgerbroodjes
- 100 gram Emmentaler geraspt
BIG TASTY SAUS
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel dijon mosterd
- 1 theelepel ketchup
- 2 theelepels bbq saus
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/3 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel suiker meer als je de saus zoeter wilt
- 1/2 theelepel gedroogde peterselie
- 1 zoet-zure augurk zeer fijngehakt
- 1 theelepel augurkensap
- 1 theelepel rijstazijn
Instructies
- Begin met het maken van de saus: dat is heel simpel! Hiervoor hoef je alleen maar alle ingrediënten te mengen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als je de saus dunner wilt hebben. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Meng het gehakt met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zeezout en 1 theelepel worcestersaus. Kneed dit goed door en vorm er 4 platte burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten nog met een beetje vers gemalen zwarte peper. De burgers van de McDonald’s zijn altijd plat, dus maak ze echt niet de dik. Laat de burgers even opstijven in de koelkast.
- Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Grill de burgers gaar en goudbruin op de bbq of grillpan. Het vlees heeft maar een paar minuten nodig omdat het zo dun is. Grill tevens kort de hamburgerbroodjes. Leg de geraspte Emmentaler op de burgers.
- Leg wat ijsbergsla op de onderkant van het broodje, daarop plakjes ontbijtspek, de burger met gesmolten Emmentaler, dan plakjes tomaat, flink wat Big Tasty saus en vervolgens de gesnipperde rauwe ui. Happen maar!!
Burgertime met een zelfgemaakte McDonald’s burger
Oef, dit was echt een heerlijke burger! Het is echt een super simpele burger om zelf te maken thuis. Omdat alles helemaal vers is, is hij natuurlijk stukken gezonder dan de burger van de McDonald’s. De kaas die op de officiële Big Tasty zit, is Emmentaler.
Normaal gesproken houden Jan Willem en ik niet zo van Emmentaler (iets met een zweetsokken smaak) maar op deze burger hoort hij! Ik heb de burger met verschillende andere soorten kaas gemaakt, zoals cheddar, jonge kaas, belegen kaas en extra belegen kaas maar dan smaakt hij niet zoals bij de McDonald’s. Ben jij dus net als ons geen Emmentaler fan? Toch maar eens proberen dan!
Hoe frustrerend is het als je iets heel lekker vindt maar het niet nagemaakt krijgt thuis. Heel frusterend kan ik je vertellen. Het lukte me namelijk maar niet om “echt” de smaak van de Big Tasty saus te krijgen, zoals je hem bij de McDonald’s eet. Na maanden van proberen…..snufje hier…..snufje daar….is het me echt gelukt. Deze saus komt heeeeeeeel dicht in de buurt van de “real deal”. Smaakt hij helemaal hetzelfde? Nee, dat niet. Dat is ook niet voor elkaar te krijgen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken