Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels suiker
- 300 milliliter warm water
- 1 1/2 eetlepel gedroogde gist
Instructies
- Los de suiker en de gist op in het warme water en laat dit eventjes voor 10 minuten staan
- Doe de bloem in een grote mengkom en meng het zout en peper door de bloem. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel in.
- Roer langzaam met een vork wat meel van de randen in het gistmengsel en blijf dit doen tot het mengsel droger begint te worden. Kneed het deeg totdat je een soepel deeg hebt verkregen.
- Vet een mengkom in met wat olie en leg hierin de deegbal. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek
- Verdeel na het rijzen het deeg in 2 stukken en kneed nog eventjes goed door. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en duw het deeg met je vingertoppen tot een ronde pizza vorm
- Nu kan je de bodem beleggen met alles wat je maar lekker vindt
- Verwarm de oven voor op 250 graden hetelucht en bak de pizza in 10 minuten goudbruin
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Ik heb genoten van het lezen.
Super recept. Heb het recept pas 1x gebruikt maar de bodem kwam er echt super uit!! Vandaag wordt de 2e keer dat ik een bodem met dit recept ga maken!!
Bedankt.
Beste Ronald,
Wat ontzettend leuk te lezen dat het recept zo goed gelukt is en in de smaak is gevallen 🙂 Qua toppings kan je alle kanten op, dus ga er lekker mee experimenteren.