Appelcake met Griekse yoghurt

Appelcake met Griekse yoghurt
Deel met je vrienden:

Appelcake met Griekse yoghurt. Geniet lekker van een plakje cake bij de thee of koffie. Deze appelcake is heerlijk fris en smeuïg van smaak. Fris door de stukjes appel. Smeuïg door de Griekse yoghurt. De laatste tijd maak ik sowieso graag cake recepten met Griekse yoghurt. Op een of andere manier voel het toch een soort van gezond als je zo’n plakje cake eet.

Schijn bedriegt alleen hoor! Deze cake is namelijk echt niet per se heel gezond. Er gaat alsnog suiker in. Een cake moet natuurlijk wel een beetje zoet van smaak zijn.

appelcake met Griekse yoghurt

Appelcake: welke appels kan je gebruiken

Welke appels je “moet” gebruiken voor deze cake is natuurlijk heel erg persoonlijk. Ik vind een frisse appel altijd erg lekker. Zowel in recepten als om zo los uit de hand te eten. Denk aan een Granny Smith of Golden Delicious. In veel recepten worden echter ook vaak de bekende Jonagold appels of Elstar appels gebruikt.

Morgana appels

Dit keer heb ik een nieuwe appel gebruikt. De Morgana appel om precies te zijn. Wij hadden een pakketje met appels opgestuurd gekregen om te mogen proeven. De Morgana appel is fris en zoetzuur van smaak. Groot voordeel van deze appelras is dat hij ook lekker sappig is. De Morgana appels worden gewoon in Nederland geteeld.

Recept appelcake met Griekse yoghurt

appelcake met Griekse yoghurt

Appelcake met Griekse yoghurt

Geniet bij de koffie of thee van een heerlijk smeuïge plak appelcake met Griekse yoghurt.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Nagerecht/Toetje, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: appel, appelcake, appels, cake, cake met appel, cake met Griekse yoghurt, Griekse yoghurt
Porties: 1 cake

Equipment

  • 1 cakeblik

Ingrediënten

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 appels
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 175 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 175 milliliter zonnebloemolie
  • 1/2 citroen sap nodig

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
  • Vet een cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem. 
  • Schil de appels. Snijd 1 appel in kleine blokjes en 1 appel in dunne plakjes. 
  • Klop in een ruime kom de eieren met de suiker tot een lichtgeel mengsel. Voeg de Griekse yoghurt,  sap van 1/2 citroen, vanille extract en de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals door. 
  • Mix kort het bloemmengsel erdoorheen. Spatel de blokjes appel door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel de plakjes appel over de cake. 
  • Bak de cake in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen. Bestrooi de cake vlak voor serveren met poedersuiker en serveer eventueel met een dot slagroom. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Appelcake met Griekse yoghurt

appelcake met Griekse yoghurt

TIP: een plakje cake is ook lekker met een bolletje roomijs en gebakken appeltjes met kaneel. (eventueel met een scheutje rum) 

Andere lekkere cake recepten

Maak jij ook graag zelf een cake? Probeer dan ook een keertje de volgende cake recepten. Kladdkaka ofwel Zweedse Chocoladecake, kruidige wortelcake of ook erg lekker is de cake met grapefruit.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.

appelcake