Bietensalade met feta en appel. Deze salade is niet alleen gezond maar ook super lekker en staat binnen een kwartiertje al op tafel.
Met deze bietensalade zet je een kleurrijke en smaakvolle maaltijd op tafel waar iedereen van kan genieten 😊
Bietensalade met feta
Deze salade met rode bieten en feta is echt een aanrader om eens te maken. De salade zit vol kleur, smaak en gezonde ingrediënten. De zachte en zoete bietjes combineren perfect met de knapperige pecannoten, frisse appel, romige avocado en de kruidige dressing. Het zoute van de feta maakt deze salade echt een feestje om te eten. In plaats van feta zou je ook geitenkaas kunnen gebruiken. Helemaal geen liefhebber van kaas? De salade is zonder ook heel erg lekker gelukkig 😋
Makkelijk te maken
Deze salade is in een mum van tijd klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten snijden en de dressing te maken. Het is een ideaal gerecht voor drukke dagen waarop je toch iets vers en lekkers op tafel wilt zetten. Serveer het als bijgerecht bij aardappelen en vlees of als een lichte maaltijd met een stukje brood erbij.
Eet jij net zoals ook graag bietjes? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: bietjes en wortel uit de oven, hartige taart met biet en prei of maak eens de bietenstamppot met pittige gehaktballetjes klaar.
Recept bietensalade met feta en appel
Bietensalade met feta en appel
Ingrediënten
- 500 gram bieten ik gebruikte voorgekookte bieten
- 75 gram rucola of andere sla naar eigen smaak
- 50 gram pecannoten grof gehakt
- 1 appel in plakjes of blokjes gesneden
- 1 avocado in reepjes of blokjes gesneden
- 75 gram feta verkruimeld
DRESSING
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel honing
- snuf chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zeezout
- 1,5 theelepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
Instructies
- Halveer de bieten en snijd ze in dunne plakjes. (blokjes mag uiteraard ook als je dit makkelijker/lekkerder vindt)
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Meng in een grote mengkom de rucola met de bieten, appel, avocado, pecannoten en de dressing.
- Verdeel de salade over een grote schaal of verdeel over 4 aparte borden.
- Verkruimel de feta eroverheen en bestrooi eventueel met extra zwarte peper en/of chilivlokken. Eet smakelijk 😋
- TIP: wij houden van redelijk zout, dus ik bestrooi zelf graag nog wat extra versgemalen zeezout over de salade.
- TIP: heb je geen witte balsamicoazijn in huis dan kan je ook rijstazijn, citroensap of limoensap gebruiken. (er komen overigens meer recepten op familie over de kook met witte balsamicoazijn, ik ben inmiddels helemaal dol hierop).
Bietensalade met feta en appel
Ik hoop dat jij thuis net zo gaat smullen van deze bietensalade als wij thuis doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.