Bananenbrood met kaneel

Bananenbrood met kaneel
Deel met je vrienden:

Ik heb echt zoveel lekkere recepten om zelf bananenbrood te maken. Vandaag beginnen we met een klassiek recept zonder opsmuk. Het recept wat ik vandaag voor jullie heb is niet een heel gezond recept maar binnenkort komt er op Familie over de Kook ook een super gezond recept. Wees dus gerust! Om het daarna allemaal weer een beetje in balans te krijgen komt er ook nog een mega ongezond recept. Ik geef je alvast een klein tipje van de sluier……chocolade! Krijg je al trek?

IS HET BANANENBROOD OF BANANENCAKE

Ik persoonlijk vind het een cake omdat het meer de smeuïgheid en de zoetheid heeft van een cake dan van een brood. Onze kinderen zijn helemaal dol op deze variant van bananenbrood en nemen dan ook regelmatig een plakje mee naar school als tussendoortje. Vaak wordt er dan aan hun gevraagd door vriendjes en vriendinnetjes of ze de volgende keer ook een plakje voor hun mee kunnen nemen. Super leuk! 

 

Recept Bananenbrood met kaneel

Bananenbrood met kaneel

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 stuks bananen
  • 120 gram lichtbruine suiker
  • 110 gram roomboter + klein beetje extra
  • 220 gram bloem
  • 2 stuks eieren
  • 2 theelepels gist
  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • snufje zout
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Klop in een kom de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker
  • Voeg 1 voor 1 de eieren al kloppend toe
  • Prak de bananen fijn en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-ei mengsel
  • Meng in een andere kom de bloem, kaneelpoeder, snufje zout en de gist en roer dit goed door elkaar
  • Meng met een pollepel voorzichtig het bloemmengsel door het banaanmengsel en roer tot alles goed gemixt is
  • Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje kaneelsuiker
  • Schep het het beslag in de cakevorm en bestrooi nog een klein beetje met kaneelsuiker aan de bovenkant
  • Bak de cake in 45 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de bananenbrood even 10 minuten afkoelen alvorens je hem uit de bakvorm haalt

 

WELKE BANANEN GEBRUIK JE VOOR BANANENBROOD

Voor de meest smeuïge bananenbrood gebruik je heel rijpe bananen. Normaal gesproken zou je ze weggooien omdat ze er niet smakelijk meer uitzien maar hiervoor zijn ze perfect. Doordat de bananen zo rijp zijn is het vruchtvlees super zacht en heerlijk zoet. Heb je thuis bananen in je fruitschaal liggen maar zijn ze nog niet rijp…….geen probleem. Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de bananen 25 minuten kunstmatig rijpen.

Super simpele maar zo lekkere bananenbrood. Nee, dit recept is niet gezond maar je mag jezelf best af en toe verwennen!
Wil je jezelf nog veeeeel meer verwennen? Smeer er dan nog een dikke laag roomboter op met extra kaneel suiker. SMULLEN met hoofdletters 🙂