Bami met sweet chilisaus en gehakt. Dit is echt een ontzettend lekkere en snelle doordeweekse avondmaaltijd voor het hele gezin.
Wanneer je niet veel tijd of zin hebt om in de keuken te staan maar toch nog redelijk gezond wilt eten maak dan zeker eens deze bami klaar.
Sweet chilisaus
Om de bami op smaak te brengen maak ik dit keer een zelfgemaakte woksaus op basis van kant en klare sweet chilisaus. Voor extra smaak voeg ik daar nog knoflook, sojasaus, limoensap, verse gember, five spice, zwarte peper, sesamolie en rijstazijn aan toe.
Kant en klare roerbakgroenten
Om tijd te besparen gebruik ik gewoon een zak voorgesneden bami roergbakgroenten. Uiteraard kan je ook een andere roerbak groenten naar eigen wens gebruiken. Je hebt tegenwoordig ontzettend veel voorgesneden roerbakgroenten in de supermarkt.
Zo kan je ook Chinese, Japanse, Thaise of zelfs Cambodjaanse roerbakgroente gebruiken. Zoek dus vooral een zak uit die jou persoonlijk lekker lijkt.
Andere lekkere roerbak maaltijden zijn: gezonde roerbak met paprika en paksoi, Thaise roerbak met kruidige rijst of maak eens de Thaise biefstuk met roerbakgroenten en rijst klaar.
Recept bami met sweet chilisaus en gehakt
Bami met sweet chilisaus en gehakt
Ingrediënten
BAMI
- 320 gram mie
- 300 gram gehakt soort naar eigen wens
- 1 zak bami roerbakgroenten
- 1/2 kipbouillonblokje of groentebouillonblokje
- sesamzaadjes ik gebruik zwarte en witte sesamzaadjes
SWEET CHILISAUS WOKSAUS
- 125 milliliter sweet chilisaus
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel five spice
- 2 theelepels rijstazijn
- 2 theelepls sesamolie
- 1/2 limoen sap nodig
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel maizena
- 50 milliliter water
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de zelfgemaakte sweet chilisaus woksaus.
- Kook de mie samen met het bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de bami af en spoel na met koud water.
MAAK ONDERTUSSEN HET GEHAKTMENGSEL
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak het gehakt goudbruin. Voeg de bami groenten toe en bak voor een paar minuten mee. Wij houden van knapperig dus ik bak de groenten echt maar 3-4 minuten.
- Voeg de zelfgemaakte woksaus toe en bak kort mee.
- Meng de bami erdoorheen en verwarm kort mee. Serveer de bami met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!
- TIP: ook lekker is om nog extra sweet chilisaus vlak voor serveren over de bami te drizzelen. TIP: houd je wel van een beetje pit? Voeg dan nog een beetje fijngesneden rode peper toe. TIP: serveer de bami eventueel met nog een beetje fijngehakte bosui en komkommer in zuur.
Welk gehakt gebruiken
Ikzelf heb voor dit recept rundergehakt gebruikt. Je zou uiteraard ook half om half gehakt kunnen gebruiken. Wil je dit recept liever vegetarisch maken? Dan kan je natuurlijk ook vegetarische gehakt gebruiken. Is net zo lekker!
bami met sweet chilisaus en gehakt
Hopelijk ga jij net zo van deze snelle avondmaaltijd genieten als wij dit thuis doen. Serveer bij de bami eventueel nog extra kroepoek. Wij hadden Sweet Chili kroepoek van het merk Wilthagen erbij. Deze kroepoek kregen wij pasgeleden opgestuurd om te proberen.
Wij vonden de kroepoek echt heel erg lekker. Je proeft namelijk nog echt goed garnaal en de kroepoek was zoet en iets pittig. Helaas is de kroepoek momenteel alleen verkrijgbaar bij Crips en PicNic maar hopelijk binnenkort ook bij andere supermarkten.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken