Ingrediënten
- 1 appel geschild en in kleine blokjes gesneden
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram Zelfrijzend Bakmeel
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- snufje zout
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 2x een halve eetlepel kaneel en 1 theelepel kaneel
- 1/2 eetlepel bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de appelblokjes met 2 tl citroensap, 1/el kaneel en een 1/2 el bloem. Mix de boter met 200 gram suiker en een snufje zout tot een smeuïge crème. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng dan 200gr zelfrijzend bakmeel met een 1/2 el kaneel en spatel dit voorzichtig en niet te lang door het beslag. Spatel voorzichtig de appelblokjes erdoorheen en stort het beslag in een ingevette cakevorm. Meng 1 el suiker en 1 tl kaneel en bestrooi dit over het beslag. Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer