1 brownie bakvorm van ongeveer 18 bij 18 centimeter
Ingredients
2appelsgeschild en in kleine blokjes gesneden
1theelepelkaneelpoeder
BESLAG APPELCAKE
350grambloem
150gramlichtbruine basterdsuiker
1zakjevanillesuiker
1zakjebakpoeder
2eieren
125gramroombotergesmolten
snufjezout
300milliliterkarnemelk
KROKANTE KANEEL TOPPING/SWIRL
125gramroombotergesmolten
100gramlichtbruine basterdsuiker
1theelepelkaneel
snufjezout
GLAZUUR
125grampoedersuiker
2 tot 3eetlepelskarnemelkof gewone melk
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de brownie bakvorm in en bekleed eventueel met bakpapier. (of bestrooi met een beetje bloem)
Meng de appels met de kaneelpoeder en basterdsuiker.
KROKANTE KANEEL TOPPING:
Meng de gesmolten roomboter met de kaneelpoeder, klein snufje zout en lichtbruine basterdsuiker. (zout is optioneel)
APPELCAKE BESLAG:
Meng in een mengkom de bloem met de suiker, vanillesuiker, snuf zout en bakpoeder. Voeg de eieren, melk en gesmolten roomboter toe en spatel kort door. Spatel vervolgens de appels door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm.
Roer nog even alles door voor de kaneel topping en verdeel het mengsel over het beslag. Meng kort de kaneel topping voorzichtig met een vork door het beslag. (niet verder dan de helft van het beslag gaan)
Bak de cake in 35-45 minuten gaar. Check na 30 minuten eventueel al met een satéprikker. Deze moet er redelijk schoon uit komen. Laat vervolgens de cake afkoelen.
GLAZUUR
Meng de poedersuiker met de karnemelk en drizzle dit over de appelcake.