ajam opor

ajam opor
Deel met je vrienden:

ajam opor

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram Kippendijen in grotere stukken gesneden
  • 2 uien fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel laospoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel trassi
  • 1/2 eetlepel rietsuiker
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 eetlepel citroengraspoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 50 gram (gezouten) cashewnoten + extra voor erbij
  • 4 eieren hardgekookt en gepeld
  • olie
  • 300 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de uien met de knoflook, gember, rode peper, cashewnoten, korianderpoeder, laospoeder, komijnpoeder, kurkuma, suiker en citroengraspoeder in een keukenmachine tot een smeuïge pasta.
  • Verhit een flinke scheut olie in een stoofpan en bak het kruidenmengsel 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk, trassie toe en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Voeg de kip en de laurierblaadjes toe, meng dit even goed door en laat nu het geheel voor 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg dan de hardgekookte eieren toe en laat 20-30 minuten mee pruttelen. Serveer als je in huis hebt met vers gesneden koriander.