Zelfgemaakte romige champignonsoep

Zelfgemaakte romige champignonsoep

Zelfgemaakte romige champignonsoep. Deze soep is heerlijk van smaak, super simpel om te maken en klaar met 30 minuten.

champignonsoep romig en zelfgemaakt

Twee soorten champignons

Ik heb zelf echt niets tegen het af en toe koken uit pakjes/zakjes/potten of blikken maar soep vind ik zelfgemaakt toch echt het allerlekkerst. Voordeel van zelfgemaakte soep is ook dat je verse ingrediënten gebruikt en toch mega snel klaar bent.

Om de soep lekker veel smaak te geven gebruik ik zowel normale (witte) champignons als kastanjechampignons. Voel je uiteraard vrij om eventueel alleen maar witte of kastanjechampignons te gebruiken.

Eet jij ook zo graag gerechten met champignons? Probeer dan ook eens de volgende recepten: andijviestamppot met sticky champignons, sticky champignons met chilisaus of maak eens de romige courgettesoep met gebakken champignons.

Recept zelfgemaakte romige champignonsoep

champignonsoep romig en zelfgemaakt

Zelfgemaakt romige champignonsoep

Zelf soep maken ingewikkeld? Nee hoor! Maak maar eens deze heerlijke romige champignonsoep. Ik weet zeker dat je nooit meer kant en klare soep koopt.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: champignon, champignons, champignonsoep, kastanjechampignons, romige champignonsoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 soeppan of stoofpan

Ingrediënten

  • 250 gram kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden
  • 250 gram champignons in dunne plakjes gesneden
  • 1 zoete ui fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • snufje chilivlokken
  • flink snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 650 milliliter water
  • 250 milliliter kookroom
  • handje verse peterselie fijngehakt en optioneel
  • klein scheutje olie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie (of andere olie naar wens) in een soeppan. Fruit de uien aan met een snufje zout, snuf versgemalen zwarte peper, gedroogde tijm en een snufje chilivlokken voor ongeveer 1,5 a 2 minuten.
  • Voeg dan 50 gram roomboter toe samen met de champignons en de knoflook, bak tot de champignons goudbruin beginnen te verkleuren. ( ze moeten niet té donker kleuren maar lichtbruin)
  • Voeg dan de bloem toe en bak kort mee.
  • Voeg het water toe samen met 1,5 verkruimeld bouillonblokje, breng aan de kook, zet het vuur dan zachter en laat 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. ( roer af en toe de soep door)
  • Voeg dan de kookroom toe en laat nog eventjes 10 minuten zachtjes pruttelen. (roer af en toe de soep door)
  • Serveer de romige champignonsoep in 4 kommen en bestrooi eventueel met een beetje fijngehakte peterselie en/of een snufje chilivlokken. Eet smakelijk!
  • TIP: wil je de soep vegan/lactosevrij maken? Gebruik dan plantaardige boter en plantaardige kookroom.
  • TIP: als je niet tegen pittig eten kan, laat dan de chilivlokken weg uit het recept.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Lactosevrij en vegan maken

Wanneer je ons langer volgt dan weet je misschien dat ikzelf niet heel goed tegen lactose kan. Daarom gebruik ik voor mijn champignonsoep plantaardige boter en plantaardige kookroom. Je soep smaakt net zo romig als bij het gebruik van niet plantaardige producten en gelukkig heb ik na het eten geen buikpijn.

Romige champignonsoep

zelfgemaakte romige champignonsoep
2 Comments
  1. 5 sterren
    Ik maak ook altijd verse groentensoep

Comments are closed.

5 from 1 vote