Zelf kaasvlinders maken van bladerdeeg is echt ontzettend makkelijk. Wij eten graag zelfgemaakte kaasvlinders met een beetje pit. De pit zit hem in dit geval niet alleen in het soort kaas wat je gebruikt. Ik bestrooi de kaas namelijk ook nog met een flinke snuf pul biber (chilivlokken). Voor deze kaasvlinders gebruik ik geraspte extra belegen kaas. Voel je echter vrij om een andere kaas te gebruiken als je niet van extra belegen kaas houdt. Oude kaas is overigens ook erg lekker maar kan soms wat minder makkelijk smelten.
Omdat wij roomboter bladerdeeg lekkerder vinden dan gewone bladerdeeg gebruik ik plakjes roomboter bladerdeeg. Deze plakjes moet je dan alleen wel eventjes aan elkaar maken. Wil je sneller klaar zijn, dan kan je natuurlijk ook gewoon een rol kant en klare bladerdeeg gebruiken.
Recept zelf kaasvlinders maken
zelfgemaakte kaasvlinders
Equipment
- bakplaat
- kaasrasp
Ingrediënten
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
- 150 gram extra belegen kaas geraspt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- 1 ei geklutst
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- snuf gedroogde oregano
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg op een ander bakpapier op je aanrecht/werkblad de plakjes bladerdeeg per drie aan elkaar. Dus drie boven en drie onder. Druk alle randen goed aan. Bestrooi de bladerdeeg met de geraspte kaas. Breng de kaas extra op smaak met een snuf pul biber (chilivlokken), snuf zwarte peper en een snuf gedroogde oregano.
- Rol de bladerdeeg in de lengte aan beiden kanten voorzichtig naar het midden. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter. Leg de plakjes op de bakplaat en druk voorzichtig met je vinger de stukjes iets platter in de ronding. Bestrijk de kaasvlinders met geklutst ei en bak in 15-20 minuten goudbruin en krokant.
- Laat de kaasvlinders even op een rooster iets afkoelen. De kaasvlinders zijn zowel lauwwarm als koud lekker.
TIP: het is wel belangrijk dat je de rol bladerdeeg in hele dunne plakjes snijd. Als je de plakjes te dik snijdt, dan worden de kaasvlinders minder knapperig.
zelfgemaakte kaasvlinders van bladerdeeg
Op bovenstaande foto’s kun je goed zien hoe ik de zelfgemaakte kaasvlinders stap voor stap maak. Zijn ze helemaal perfect qua vorm? Whahaha zoals je kunt zien “nee”. Zijn ze lekker qua smaak? Ja!!!! absoluut! Ik gebruik gedroogde oregano maar deze kaasvlinders zijn ook ontzettend lekker met verse oregano. Binnenkort ga ik een Italiaanse variant maken met verse oregano en verse rozemarijn. Die combinatie lijkt me namelijk ook ontzettend lekker.
andere lekkere recepten met kaas zijn
*klik op de foto’s om naar het desbetreffende recept te gaan*
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.