Zelf chimichurri maken

Zelf chimichurri maken

Zelf chimichurri maken. Deze super lekkere kruidensaus is ontzettend simpel zelf te maken en kan bij verschillende gerechten gegeten worden.

zelf chimichurri maken

Wat is chimichurri

Chimichurri is een “saus” gemaakt van fijngehakte verse kruiden zoals oregano en peterselie wat gemengd wordt met rode peper, knoflook, rode wijnazijn, sjalotje, olijfolie, zwarte peper, chilivlokken en zout. Zelf voeg ik ook altijd nog wat koriander toe maar officieel zit dit niet in een chimichurri.

Chimichurri lijkt een beetje op een soort pesto (maar dan grover van structuur) en wordt vooral in Zuid Amerikaanse landen vaak gegeten bij gegrild vlees. De saus is echter ook erg lekker bij vis, op een burger of om je oerhollandse broodje kaas op te pimpen.

Eet jij ook zo graag gerechten met verse kruiden? Probeer dan ook eens de volgende recepten: kruidenroomkaas met verse kruiden, krokante aardappelsalade of maak eens de spaghetti in tomatensaus met verse rozemarijn en basilicum.

Recept chimichurri

zelf chimichurri maken

Zelf chimichurri maken

Zelfgemaakte chimichurri met verse kruiden is echt ontzettend lekker en maak je binnen 5 minuten al klaar.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht
Keuken: Argetijns, Zuid Amerikaans
Trefwoord: chimichurri, groene kruidensaus, oregano, peterselie, rode peper, rode wijnazijn, saus voor bij vlees
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 potje

Equipment

  • 1 potje of schaaltje

Ingrediënten

  • 15 gram orgeano fijngehakt
  • 15 gram peterselie fijngehakt
  • 7 gram koriander fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zeezout
  • snufje chilivlokken optioneel
  • 1 eetlepel rode wijnazijn of twee als je ervan houdt
  • 150 mililiter olijfolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een schaaltje en bewaar afgedekt in het schaaltje of schep de chimichurri over in een potje die je kunt afsluiten.
  • Bewaar de chimichurri in de koelkast. De olijfolie zal dan uitharden maar haal de saus voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dan zal de olijfolie weer vloeibaar worden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Fijnhakken of fijnmalen in een keukenmachine

Persoonlijk vind ik het lekkerder om alle ingrediënten handmatig fijn te hakken. Dit is ietsjes meer werk maar ik vind het de smaak wel ten goede komen. Wil je liever sneller klaar zijn? Mix dan alle ingrediënten in een keukenmachine. Zorg er wel voor dat je het niet al te fijn maalt. Dan is het namelijk wel echt meer een pesto qua substantie. Ook lekker en heerlijk als dip bij stokbrood maar je hebt dan weinig structuur in de chimichurri.

Zelf chimichurri maken

zelf chimichurri maken recept