Vleestoppers voor een overheerlijke feestmaaltijd

Vleestoppers voor een overheerlijke feestmaaltijd

In december pakt heel Nederland uit om met de beste ingrediënten een heerlijke feestmaaltijd te bereiden. Een aantal vleesgerechten blijven populair om op tafel te zetten. Laat je inspireren door vleestoppers voor een overheerlijke feestmaaltijd. 

Wild vlees: op zijn best tijdens de feestdagen

Wild vlees is enorm populair tijdens de feestdagen. Het vlees is zelfs op zijn best in deze periode, omdat het jachtseizoen tot eind december of eind januari duurt. Kwalitatief wild vlees koop je bij de online slager. Dan weet je zeker dat je kunt genieten van een eerlijk stuk vlees met een unieke smaaksensatie. 

  1. Konijn 

Konijn is voedingsrijk vlees met een exclusieve smaak. Vlees van konijn is zeer mals, dit komt omdat de dieren op jonge leeftijd worden geslacht. Konijn heeft een fijne structuur is op verschillende wijze te bereiden. Zo kun je het vlees stoven, bakken of in de oven garen. Kortom: konijn is een perfect passend gerecht voor op de feesttafel. 

  1. Hert

Van hert op feestmenu krijg je geen spijt. Hert is een heerlijk wild stukje vlees met een subtiele wildsmaak. Combineer hertenbiefstuk met andere traditionele wildsmaken als knolselderij, rode wijn en spruitjes voor een compleet hoofdgerecht. 

  1. Fazant

Fazant is een sappig stuk wild en eigenlijk is geen feestmaaltijd compleet zonder een stukje fazant op het bord. Het vlees is veel smaakvoller dan kip en heerlijk in combinatie met appel, witlof of zuurkool. Populair zijn de filets, bouten, dijtjes en pootjes. Ga je voor fazant, dan verzeker jij jouw tafelgenoten van een culinair hoogstandje! 

vleestoppers wild vlees

Alternatieve wildrecepten: eenvoudig te bereiden voor een grote groep

Heb je een groot gezelschap aan tafel? Ook dan kun je eenvoudig wild op het menu zetten. Maak bijvoorbeeld een stoofpotje of ragout. Het is enorm handig om te serveren en iedereen kan er heerlijk van smullen. 

Rollade

Vraag je aan alle Nederlanders wat ze met Kerst voor maaltijd gaan bereiden, dan staat rollade met stip op nummer een. Rollade is een eeuwenoude traditie, waarbij verschillende gekruide plakken vlees om elkaar heen worden gedraaid. Vervolgens wordt een rollade touw gebruikt om de rollade af te binden. 

Rollade is verkrijgbaar in twee soorten, de doorregen rollade en de rolladefilet. De eerste soort komt van de buik, de tweede van de lende. Je kunt rollade bereiden van vele vleessoorten: rund, kalf, lam, kip of kalkoen. Bij de online slager kun je heerlijke gekruide en ambachtelijk met de hand geknoopte rollade kopen. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief en lekker stukje vlees op de feesttafel!

wild vlees vleestoppers feestelijke maaltijd