vegan stoofvlees met jackfruit

vegan stoofvlees met jackfruit
Deel met je vrienden:

vegan stoofvlees met jackfruit

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik jackfruit ik gebruikte de van fairtrade orginal
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 flinke eetlepels rode currypasta zelfgemaakt of kant en klaar
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • handje verse koriander grof gehakt
  • limoen
  • olie
  • 250 gram wokgroenten ik gebruikte sugarsnaps en paksoi

Instructies

  • Giet de jackfruit af en laat goed uitlekken. Verhit een scheutje olie in een stoofpan en fruit de ui met een snuf peper, zout en de paprikapoeder. Voeg 3 el currypasta toe en bak dit kort mee. Voeg dan de jackfruit en kokosmelk toe en roer even door. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken. Haal vervolgens de deksel iets van de pan en laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur hoger en voeg de wokgroenten toe. Bak dit 3-5 minuten mee. (mocht de saus te dik worden, voeg dan een beetje water of extra kokosmelk toe) Breng op smaak met extra peper, zout, sap van een limoen (hoeveelheid naar smaak) en bestrooi met de gehakte koriander.
  • Serveer met rijst en/of Naan