Thaise kippensoep met noedels

Thaise kippensoep met noedels

Deze Thaise kippensoep met noedels is echt heel makkelijk zelf te maken. Deze soep zit, zoals je van ons gewend bent weer vol smaak en pit.

Persoonlijk vind ik dit één van de lekkerste soepen die op Familie over de Kook staat. Deze Thaise kippensoep heeft zelfs mijn favoriete Chinese tomatensoep van zijn eerste plaats gestoten. Het is een soep die super makkelijk te maken is en die met 30 minuten bij je op tafel kan staan. Je hoeft dus niet altijd de frituurpan aan te zetten of een kant en klare pizza in de oven te schuiven als je snel wilt eten. Al is een frietje en/of pizza op zijn tijd natuurlijk best lekker!

recept Thaise kippensoep

Thaise kippensoep met noedels

Thaise kippensoep

3.23 van 9 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 800 milliliter heet water
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 2 kip bouillonblokjes
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 rode peper grof gehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en grof gesneden
  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 3 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • 75 gram rijstnoedels
  • olie

Instructies

  • Bestrooi de kipfilets met flink wat peper en zout. Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember en rode peper, kerrie masala, kurkuma en kerrie tot een smeuïge pasta. (je kan het ook vijzelen maar dit duurt langer)
  • Verhit een scheut olie in een stoofpan en bak kort de zelfgemaakte kruidenpasta aan. Voeg het water, bouillonblokje toe en roer even door elkaar.
  • Leg de 2 kipfilets erbij en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Haal de kipfilets eruit en pluk met 2 vorken uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de rijstnoedels, koriander en bosui. Laat eventjes 5 minuten zachtjes koken en trek de rijstnoedels uit elkaar.
  • Zet het vuur nu laag, roer de kokosmelk erdoorheen en eet smakelijk 🙂
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Binnenkort komt er op Familie over de Kook nog een ander recept om zelf een Thaise soep te maken. Deze zal iets romiger worden maar wel lekker kruidig. Wat ons betreft een heel spannende combinatie 🙂 Mocht je nog bepaalde soep recepten willen lezen op Familie over de    Kook, laat ons dit dan weten op onze Facebookpagina.

zelfgemaakte Thaise kippensoep met noedels

recept zelf Thaise kippensoep maken
Serveer de kippensoep met Naan en een frisse yoghurtdip om er echt een complete maaltijd van te maken.
recept Thaise kippensoep met noedels
Deze soep is best pittig en kruidig en desondanks eten zowel Beaudine als Amaranthe altijd graag deze soep. De Noedels en de kip neutraliseren natuurlijk wel een beetje de heftige smaken. Voor hun strooi er ook geen extra rode peper overheen. Jan Willem en ik vinden dat wel altijd erg lekker om te doen.