Thaise kippensoep met noedels

Thaise kippensoep met noedels
Deel met je vrienden:

Deze Thaise kippensoep is echt heel makkelijk zelf te maken. Deze soep zit, zoals je van ons gewend bent, weer vol smaak en pit. Persoonlijk vind ik dit één van de lekkerste soepen die op Familie over de Kook staat. Deze Thaise kippensoep heeft zelfs mijn favoriete Chinese tomatensoep van zijn eerste plaats gestoten. Het is een soep die super makkelijk te maken is en die met 30 minuten bij je op tafel kan staan. Je hoeft dus niet altijd de frituurpan aan te zetten of een kant en klare pizza in de oven te schuiven als je snel wilt eten. Al is een frietje en/of pizza op zijn tijd natuurlijk best lekker!

recept Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

3 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 pan

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1200 milliliter gekookt water
  • 2 kip bouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 rode peper grof gehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en grof gesneden
  • 1 ui geschild en grof gesneden
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 3 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1,5 theelepel vissaus
  • 2 theelepels kurkuma
  • 100 gram rijstnoedels
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • olie

Instructies

  • Voeg aan het gekookte water 2 kip bouillonblokjes toe. Bestrooi de kipfilets met flink wat peper en zout. Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember en rode peper tot een smeuïge pasta. (je kan het ook vijzelen maar dit duurt langer)
  • Verhit een scheut olie in een stoofpan en bak kort de kruidige pasta met de kerrie, kerrie masala en kurkuma. Voeg de bouillon, het blikje kokosmelk en 1,5 tl vissaus toe. Roer alles goed door. Leg de 2 kipfilets erbij en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Haal de kipfilets eruit en pluk met 2 vorken uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep samen met de rijstnoedels, koriander en bosui. Laat eventjes 5 minuten zachtjes koken en trek de rijstnoedels uit elkaar. Breng op smaak met peper en/of zout.

Binnenkort komt er op Familie over de Kook nog een ander recept om zelf een Thaise soep te maken. Deze zal iets romiger worden maar wel lekker kruidig. Wat ons betreft een heel spannende combinatie 🙂 Mocht je nog bepaalde soep recepten willen lezen op Familie over de    Kook, laat ons dit dan weten op onze Facebookpagina.

zelfgemaakte Thaise kippensoep met noedels

recept zelf Thaise kippensoep maken
Serveer de kippensoep met Naan en een frisse yoghurtdip om er echt een complete maaltijd van te maken.
recept Thaise kippensoep met noedels
Deze soep is best pittig en kruidig en desondanks eten zowel Beaudine als Amaranthe altijd graag deze soep. De Noedels en de kip neutraliseren natuurlijk wel een beetje de heftige smaken. Voor hun strooi er ook geen extra rode peper overheen. Jan Willem en ik vinden dat wel altijd erg lekker om te doen.

probeer ook eens onderstaande recepten