Zelf een Thaise rode currypasta maken is echt zo ontzettend simpel. Het is misschien 2 minuten werk en dan heb je een currypasta die bomvol smaak zit.
Voor dit recept heb ik verse laos en citroengras gebruikt maar dit kan je eventueel ook vervangen voor citroengraspoeder en laospoeder. Citroengras is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt wel verkrijgbaar. Laos moet je echter wel bij een Toko of Turkse supermarkt kopen. Zowel de citroengras als laos zijn prima in te vriezen. Ik verpak de citroengras altijd per stuk en de laos in stukjes die ik per keer kan gebruiken. Zo heb ik dit altijd thuis op voorraad. Een lekker recept om te maken met deze Thaise rode currypasta zijn Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus.
Voor dit recept heb ik verse laos en citroengras gebruikt maar dit kan je eventueel ook vervangen voor citroengraspoeder en laospoeder. Citroengras is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt wel verkrijgbaar. Laos moet je echter wel bij een Toko of Turkse supermarkt kopen. Zowel de citroengras als laos zijn prima in te vriezen. Ik verpak de citroengras altijd per stuk en de laos in stukjes die ik per keer kan gebruiken. Zo heb ik dit altijd thuis op voorraad. Een lekker recept om te maken met deze Thaise rode currypasta zijn Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus.
recept Thaise rode currypasta

Ingrediënten
- 1 stengel citroengras of 1 flinke tl citroengraspoeder
- 3 centimeter verse laos (geschild) of 1 tl laospoeder
- 2 centimeter verse gember geschild
- 1 rode ui
- 1,5 eetlepel bruine suiker
- 1/2 eetlepel vissaus
- 2 theelepels korianderpoeder
- 4 teentjes knoflook
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 limoen rasp nodig
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 rode pepers of 3 als je van lekker pittig houdt
Instructies
- Snijd de pepers, knoflook, citroengras, laos, gember, rode ui grof. Meng alle ingrediënten voor de rode currypasta in een keukenmachine tot een smeuïge pasta. Het is nu klaar voor gebruik. Bewaar de overgebleven rode currypasta een paar dagen in de koelkast of vries het per portie in.
- Kijk op Familie over de Kook voor het recept Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus.
Thaise rode currypasta zelf maken


Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.