Thaise rode currypasta zelf maken

Thaise rode currypasta zelf maken
Deel met je vrienden:

Zelf een Thaise rode currypasta maken is echt zo ontzettend simpel. Het is misschien 2 minuten werk en dan heb je een currypasta die bomvol smaak zit. Voor dit recept heb ik verse laos en citroengras gebruikt maar dit kan je eventueel ook vervangen voor citroengraspoeder en laospoeder. Citroengras is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt wel verkrijgbaar. Laos moet je echter wel bij een Toko of Turkse supermarkt kopen. Zowel de citroengras als laos zijn prima in te vriezen. Ik verpak de citroengras altijd per stuk en de laos in stukjes die ik per keer kan gebruiken. Zo heb ik dit altijd thuis op voorraad. Een lekker recept om te maken met deze Thaise rode currypasta zijn Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus.

recept Thaise rode currypasta

Thaise rode currypasta

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Porties: 1 klein

IngrediΓ«nten

  • 1 stengel citroengras of 1 tl citroengraspoeder
  • 3 centimeter verse laos (geschild) of 1 tl laospoeder
  • 2 centimeter verse gember geschild
  • 1 rode ui
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 limoen het sap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 rode pepers of 3 als je van lekker pittig houdt

Instructies

  • Snijd de pepers, knoflook, citroengras, laos, gember, rode ui grof. Meng alle ingrediΓ«nten voor de rode currypasta in een keukenmachine tot een smeuΓ―ge pasta. Het is nu klaar voor gebruik. Bewaar de overgebleven rode currypasta een paar dagen in de koelkast of vries het per portie in.
  • Kijk op Familie over de Kook voor het recept Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Thaise rode currypasta zelf maken

recept zelf een Thaise rode currypasta maken met rode peper, knoflook en diverse kruiden.
Zelf een Thaise rode currypasta maken is echt een fluitje van een cent en kost je, als je een keukenmachine gebruikt, misschien 2 minuten werk. Voordeel ook is dat je de currypasta naar eigen smaak kan invullen. Wil je hem zuurder….voeg meer limoensap toe. Liever iets zoeter…voeg meer suiker toe. Wil je hem pittiger… voeg een extra rode peper toe. Aan jouw de keuze. Je kan de currypasta prima invriezen voor een volgende keer en in de koelkast is de pasta ongeveer 3-4 dagen houdbaar.
recept Thaise gehaktballetjes in een zelfgemaakte Thaise rode currypasta
Deze Thaise gehaktballetjes in een romige rode currysaus komen zeker zeker weten vaker op tafel te staan. De gehaktballetjes zijn eventueel ook lekker als snack. Serveer de saus dan in een apart schaaltje ernaast.

probeer ook eens onderstaande recepten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-salade-met-kipgehakt-en-groenten/” tartget=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-curry-met-kip-klaar-in-30-minuten/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-thaise-currysoep-met-kip-en-noedels/” target=_blank”]