1blik jackfruitik gebruikte de van fairtrade orginal
2uiengesnipperd
3 flinkeeetlepelsrode currypastazelfgemaakt of kant en klaar
250milliliterkokosmelk
1/2eetlepelpaprikapoeder
flinkesnuf vers gemalen zwarte peper en zout
handjeverse koriandergrofgehakt
limoen
olie
250gramwokgroentenik gebruikte sugarsnaps en paksoi
Zo maak je het (bereidingswijze)
Giet de jackfruit af en laat goed uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een stoofpan en fruit de ui met een snuf peper, zout en de paprikapoeder. Voeg 3 el currypasta toe en bak dit kort mee. Voeg dan de jackfruit en kokosmelk toe en roer even door. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
Haal vervolgens de deksel iets van de pan en laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur hoger en voeg de wokgroenten toe. Bak dit 3-5 minuten mee. (mocht de saus te dik worden, voeg dan een beetje water of extra kokosmelk toe)
Breng op smaak met extra peper, zout, sap van een limoen (hoeveelheid naar smaak) en bestrooi met de gehakte koriander.