Turkse pizza wraps

Turkse pizza wraps

Turkse pizza wraps. Zelf Turkse pizza maken was nog nooit zo simpel! Dit is echt een maaltijd waar je heel blij van gaat worden. Eet deze wraps als lunch of als avondmaaltijd.

Denk je niet genoeg te hebben aan de wraps? Serveer er dan eventueel (zelfgemaakte) patat of een salade bij.

Turkse pizza zelf maken

Gehaktmengsel voor Turkse pizza

Wat is er zo lekker aan een Turkse pizza? Wat mij betreft de kruidige smaken van het gehakt. Smaakt deze Turkse pizza wrap net zoals bij een Turkse bakker/snackbar? Dat weet ik niet.

Iedere Turkse pizza die wij ooit weleens afgehaald hebben smaakte namelijk ook anders. Ik durf wel te zeggen dat wij allemaal mijn variant erg lekker vinden.

Ik breng het gehakt voor mijn Turkse pizza wraps op smaak met rode ui, knoflook, paprika en tomaat. Deze ingrediënten rasp je met een grove rasp of moet je heeeeeeeel fijn hakken.

Qua specerijen gaat er dan nog kaneel, koriander, komijn, peper en zout doorheen. Verder breng ik het gehakt nog op smaak met tomatenpuree, verse peterselie en sambal Oelek.

gehaktmengsel voor Turkse pizza te maken

Welk gehakt gebruiken

Mocht je een Turkse slager in de buurt hebben, dan is het erg lekker om lamsgehakt te gebruiken. Je zou ook eventueel daar gemengd gehakt kunnen kopen. Dan krijg je een mix van lamsgehakt en rundergehakt.

Heb je nu geen Turkse slager in de buurt dan is er zeker geen nood aan de man. Gebruik dan gewoon rundergehakt. Zelf zou ik alleen geen half om half gehakt gebruiken. Daar zit namelijk eigenlijk net te weinig “vleessmaak” aan.

Turkse pizza wraps

Wil je liever dit recept vegetarisch maken? Gebruik dan gewoon een vega gehakt. Probeer dan misschien ook een keertje mijn vegetarische Turkse pizza met “vlees uit een zakje”.

Wraps voor de Turkse pizza

Wil je deze Turkse pizza wraps gezond maken? Gebruik dan volkoren of meergranen wraps. Zelf gebruik ik graag de mais/meergranen wraps van Santa Maria. Uiteraard kan je ook gewoon normale wraps gebruiken.

Meestal gebruik ik medium wraps en dan eten wij twee wraps per persoon. Je zou ook prima 4 grote wraps kunnen gebruiken.

Turkse pizza wraps zelf maken

Frisse yoghurt-knoflooksaus

Eigenlijk hoort er natuurlijk op een Turkse pizza knoflooksaus. Zelf eet ik mijn zelfgemaakte variant graag met een frisse yoghurt-knoflooksaus. Zeker in de zomermaanden vind ik dit veel lekkerder. De Turkse pizza wraps vallen daardoor niet zo zwaar.

Je maakt heel simpel zelf deze frisse yoghurt-knoflooksaus. Hiervoor meng je Griekse yoghurt met een teentje knoflook, gedroogde peterselie, peper, zout en citroensap.

Deze saus is overigens ook heerlijk als dressing over een salade.

Recept Turkse pizza wraps

Turkse pizza wraps

Turkse pizza wraps

Wil je snel en gezond eten maar wel echt super lekker? Maak dan een keertje deze Turkse pizza wraps.
4.43 van 7 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Turkse
Trefwoord: Turkse pizza, Turkse pizza wraps, wraps
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 8 medium wraps of 4 grote wrasp
  • ijsbergsla
  • 2 tomaten in blokjes gesneden, zonder vruchtvlees
  • 1/3 komkommer in blokjes gesneden, zonder zaadlijst
  • 1 ui in dunne halve ringen (optioneel)
  • sriracha of sambal oelek

GEHAKTMENGSEL

  • 300 gram gehakt
  • 1 rode ui grof geraspt
  • 1/2 rode paprika grof geraspt
  • 2 trostomaten grof geraspt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 35 gram tomatenpuree = helft van een klein blikje
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • handje verse peterselie fijngehakt

FRISSE YOGHURT-KNOFLOOKSAUS

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • scheutje citroensap naar eigen smaak
  • scheutje water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus en zet dit in de koelkast tot gebruik.
  • Meng het gehakt met de ingrediënten voor het gehaktmengsel.Leg twee wraps op een bakplaat en verdeel wat van het gehaktmengsel over de wraps. Druk het mengsel goed aan.
  • Bak de Turkse pizza’s voor ongeveer 8 minuten. 
  • Beleg de Turkse pizza wraps met ijsbergsla, tomaat, komkommer, de frisse yoghurt-knoflooksaus en sriracha of sambal oelek. Rol de pizza op en eet smakelijk! 
  • TIP 1: Rol de Turkse pizza op in aluminiumfolie. Dit eet makkelijker en zo blijft de Turkse pizza warm als je de andere pizza’s bakt. 
    TIP 2: Bestrooi voor het bakken de Turkse pizza wraps nog met een beetje kaas.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Snelle Turkse pizza wraps

Hopelijk ga jij net zo smullen van deze snelle Turkse pizza wraps als wij thuis doen!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken