Tostada met kruidig gehakt en frisse salsa

Tostada met kruidig gehakt en frisse salsa

Op Familie over de Kook staan al een paar Mexicaanse recepten en daar kan er nog eentje aan toegevoegd worden. Namelijk deze Tostada met kruidig gehakt, bonen en een frisse salsa. Het lijkt een beetje op een pizza maar in plaats van pizzadeeg te gebruiken, gebruik je een wrap/tortilla. Het lekkerst is natuurlijk om zelf je wraps te maken, het recept voor zelfgemaakte wraps vind je hier.

Recept Tostada

Tostada's met kruidig gehakt

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje zwarte bonen mag ook kidneybonen zijn
  • 1 blikje mais
  • 5 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50-75 gram geraspte kaas
  • 2 avocado's
  • 1 handje verse koriander fijn gesneden
  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden zonder zaadlijst
  • olijfolie
  • peper en zout
  • chilipeper
  • citroensap
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien glazig met een snufje peper en zout. Voeg de knoflook, sambal, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en kerriepoeder toe en bak dit even kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt goudbruin en gaar.
  • Voeg vervolgens de 3/4 deel van de blokjes tomaat toe en bak dit op middelhoog vuur voor 3 minuten mee.
  • Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over de wraps het gehaktmengsel, de bonen, het mais en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de "tostada's" ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de saus: Meng 4 grote eetlepels Griekse yoghurt met een scheutje citroensap, 1 tl chilivlokken, peper en zout.
  • Als de wraps klaar zijn, bestrooi ze dan met de blokjes avocado, tomaat, koriander en een flinke eetlepel van de frisse Griekse yoghurt saus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Mexicaans eten

Ik zal het vast al vaker gezegd hebben maar de Mexicaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Mexicanen gebruiken veel specerijen, veel kruiden en de gerechten zijn vaak ook lekker pittig. Met deze Tostada eet je eigenlijk ongemerkt ook veel groenten. De salsa maakt het geheel lekker fris en een klodder zure room, crème fraîche of yoghurt geeft een mooie balans aan de Tostada.

Mexicaanse Tostada met kruidig gehakt, bonen en een frisse salsa
Serveer de Tostada met een lekkere klodder crème fraîche, zure room of Griekse yoghurt

Super trots ben ik dat deze foto de Telegraaf is opgevallen op Instagram. Ik kreeg 2 weken geleden de vraag of ze deze foto mochten gebruiken in de VRIJ, een uitgave wat op zaterdag bij de Telegraaf zit. Natuurlijk mochten ze deze foto gebruiken. Ik vond het echt een enorme eer! Gisteren was het dan zover en stond mijn foto in de VRIJ.

Jaaaaaa super blij!!!! Wij zijn pas 2 maanden bezig met Familie over de Kook en dit is echt wel waardering voor je werk.