Tomatensoep met gehaktballetjes. Van deze “Italiaanse” tomatensoep zal het hele gezin gaan smullen. Het is gelukkig een hele simpele en snel te maken soep.
Tomatensoep
Om deze soep te maken gebruik ik geen verse tomaten maar twee blikken tomatenblokjes. Naast de tomatenblokjes gebruik ik ook nog tomatenpuree voor een intensere smaak.
Qua specerijen gebruik ik gedroogde oregano, chilivlokken, peper, zout en twee groentebouillonblokjes.
Tevens gaat er nog een flinke scheut rode wijn door de soep. Wijn is natuurlijk altijd fijn toch? Mocht jij liever geen wijn gebruiken voeg dan extra water toe.
TIP: om de soep niet te zurig te laten smaken voeg ik een flinke theelepel suiker toe. Nu weet ik dat niet iedereen het prettig vindt om suiker te gebruiken maar ik zou persoonlijk dit echt niet weglaten uit het recept.
Eet jij ook graag tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten: Chinese tomatensoep met gehaktballetjes, simpele tomatensoep met paprika of maak een keertje de Indonesische tomatensoep.
Gehaktballetjes met Grana Padano
De gehaktballetjes breng ik op smaak met Grana Padano, gedroogde oregano, chilivlokken, peper en zout. Wij vinden deze gehaktballetjes zo ontzettend lekker dat ik ze tegenwoordig ook regelmatig maak als borrelhapje.
Welk gehakt je gebruikt mag je zoals altijd lekker zelf weten 🙂 Ik gebruik zelf graag half om half gehakt omdat de balletjes dan smeuïger blijven. Rundergehakt bevat iets meer smaak dus dat zou je ook prima kunnen gebruiken.
Recept tomatensoep met gehaktballetjes
Tomatensoep met gehaktballetjes
Equipment
- 1 stoof of soeppan
Ingrediënten
GEHAKTBALLETJES
- 300 gram gehakt soort naar eigen smaak
- handje paneermeel
- 1 ei klein ei gebruiken
- flinke snuf chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 30 gram Grana Padano
TOMATENSOEP
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 600 milliliter heet water
- 1 theelepel suiker ik gebruikte een vrij volle theelepel
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- flinke snuf chilivlokken
- 2 stuks groentebouillonblokje
- 2 theelepels gedroogde oregano flinke theelepels
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 100 milliliter rode wijn optioneel
- flinke hand verse basilicum
- Grana Padano = optioneel
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en rol er mini gehaktballetjes van.
- Verhit een scheutje olie in een stoof of soeppan. Fruit de uien met de knoflook, snufje zout, flinke snuf versgemalen zwarte peper, gedroogde oregano en chilivlokken op niet al te hoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en verkruimelde bouillonblokjes toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes, wijn (optioneel) suiker en heet water toe en roer alles door elkaar.
- Leg de gehaktballetjes in de soep en laat 25-30 minuten zachtjes pruttelen. Roer vlak voor serveren nog een flinke hand basilicum door de soep.
- TIP: bestrooi vlak voor serveren de soep nog met een beetje extra Grana Padano
- TIP: wanneer je de soep een dag van te voren maakt kunnen alle smaken goed intrekken.
Tomatensoep met gehaktballetjes
Serveer bij de tomatensoep met gehaktballetjes eventueel stokbrood met citrus kruidenboter, kruidenroomkaas of maak er zelf kaas-uienbrood bij.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.