1theelepelsuikerik gebruikte een vrij volle theelepel
flinkesnufversgemalen zwarte peper
flinkesnufchilivlokken
2stuksgroentebouillonblokje
2theelepelsgedroogde oreganoflinke theelepels
70gramtomatenpuree= klein blikje
100milliliterrode wijnoptioneel
flinkehand verse basilicum
Grana Padano= optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en rol er mini gehaktballetjes van.
Verhit een scheutje olie in een stoof of soeppan. Fruit de uien met de knoflook, snufje zout, flinke snuf versgemalen zwarte peper, gedroogde oregano en chilivlokken op niet al te hoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree en verkruimelde bouillonblokjes toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes, wijn (optioneel) suiker en heet water toe en roer alles door elkaar.
Leg de gehaktballetjes in de soep en laat 25-30 minuten zachtjes pruttelen. Roer vlak voor serveren nog een flinke hand basilicum door de soep.
TIP: bestrooi vlak voor serveren de soep nog met een beetje extra Grana Padano
TIP: wanneer je de soep een dag van te voren maakt kunnen alle smaken goed intrekken.
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans, Nederlands
basilicum, gehaktballetjes, Grana Padano, Italiaanse tomatensoep, tomatensoep