Thaise kip met zelfgemaakte currypasta. Deze heerlijke avondmaaltijd geeft je eventjes het gevoel in Thailand te zijn.
Wij aten de Thaise kip met kruidige rijst en komkommer in zuur. Ook erg lekker is om de kip met noedels en/of roerbakgroenten te serveren.
Zelfgemaakte currypasta
Nu kan ik enorm met de eer gaan strijken van deze zelfgemaakte currypasta maar ik heb dit recept niet zelf bedacht. Het recept komt namelijk uit het kookboek Langzaam Lekker van EcoStoof. (binnenkort komt er een toffe win-actie op onze blog met de EcoStoof)
De currypasta is gelukkig heel simpel zelf te maken. In een blender (of keukenmachine) maal je de uien, rode peper, knoflook, gember, vissaus en specerijen als kardemon, zout, peper, citroengras, komijn en koriander fijn.
- de knoflook behoort officieel niet in het recept maar vinden wij wel erg lekker.
Wij houden van een iets dikkere saus, dus ik heb zelf ook nog een maïzena papje toegevoegd. Ook heb ik zelf nog bosui, zwarte sesamzaadjes en extra rode peper ter garnering toegevoegd 🙂
Kippendijen of kipfilet
Zoals voor alle recepten op onze blog vind ik dat je dit helemaal zelf mag bepalen. Wij gebruiken zelf graag kippendijfilet maar je kunt ook gewoon kipfilet gebruiken.
Het voordeel van kippendijfilet is dat het vlees malser blijft. Denk jij, jak! Ik houd niet van vette stukjes? Ik ook niet! Dus wanneer er echt grotere stukken vet aan de kippendijen zit, snijd ik dit grotendeels weg. Zo heb je toch de malsheid van het vlees zonder het “geflieber” in je mond 🙂
Eet jij ook graag gerechten met kip? Probeer dan ook eens de volgende recepten: kip ketjap met rijst, kip in kruidige oestersaus of maak eens de Thaise kipspiesjes in kruidige kokosmelk.
Recept Thaise kip met zelfgemaakte currypasta
Thaise kip met zelfgemaakte currypasta
Equipment
- 1 stoofpan
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel maizena flinke eetlepel
- 1 eetlepel koud water
ZELFGEMAAKTE CURRYPASTA
- 2 uien grof gesnipperd
- 3 centimeter gember geschild en in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook grof gesneden
- 2 rode pepers grof gesneden (zaad en zaadlijsten verwijderd)
- 1 limoen sap en rasp nodig
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel citroengraspoeder ook wel sereh genoemd
- 1 theelepel kardemonpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
EXTRA'S OPTIONEEL
- 2 stengels bosui fijngesneden voor garnering
- 1/3 rode peper fijngehakt voor garnering
Instructies
- Pureer alle ingrediënten van de currypasta in een blender of keukenmachine.
- Verhit een scheut olie aan in de stoofpan en bak de kipblokjes snel aan.
- Voeg de currypasta en kokosmelk toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Meng 1 el maïzena met 1 el koud water en roer dit door de saus.
VERDER GAAN MET DE ECO STOOF GEBRUIK
- Zet de pan voor 45 minuten in de EcoStoof.
VERDER GAAN OP HET FORNUIS
- Laat de Thaise kip stoof voor 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel een klein stukje open. Wil je een dikkere saus? Haal dan de deksel na 15 minuten helemaal van de pan af.
SERVEREN
- Kook ondertussen de rijst/noedels/roerbakgroenten/sperziebonen. Maak ondertussen ook de komkommer in zuur klaar.
- Serveer de Thaise kip met rijs, noedels, groenten naar keuze en bestrooi met zwarte sesamzaadjes, rode peper en bosui.
Thaise kip met rijst
Dit recept gaat bij ons een blijvertje worden. Onze jongste dochter heeft zelfs 2x opgeschept. Dus dat zegt heel wat 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.