2rode pepersgrof gesneden (zaad en zaadlijsten verwijderd)
1limoensap en rasp nodig
2eetlepelsvissaus
1theelepelcitroengraspoederook wel sereh genoemd
1theelepelkardemonpoeder
1theelepelgemalen koriander
1theelepelgemalen komijn
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
EXTRA'S OPTIONEEL
2stengelsbosuifijngesneden voor garnering
1/3rode peperfijngehakt voor garnering
Zo maak je het (bereidingswijze)
Pureer alle ingrediënten van de currypasta in een blender of keukenmachine.
Verhit een scheut olie aan in de stoofpan en bak de kipblokjes snel aan.
Voeg de currypasta en kokosmelk toe.
Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Meng 1 el maïzena met 1 el koud water en roer dit door de saus.
VERDER GAAN MET DE ECO STOOF GEBRUIK
Zet de pan voor 45 minuten in de EcoStoof.
VERDER GAAN OP HET FORNUIS
Laat de Thaise kip stoof voor 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel een klein stukje open. Wil je een dikkere saus? Haal dan de deksel na 15 minuten helemaal van de pan af.
SERVEREN
Kook ondertussen de rijst/noedels/roerbakgroenten/sperziebonen. Maak ondertussen ook de komkommer in zuur klaar.
Serveer de Thaise kip met rijs, noedels, groenten naar keuze en bestrooi met zwarte sesamzaadjes, rode peper en bosui.