Strandzuid in Amsterdam: restaurant review

Strandzuid in Amsterdam: restaurant review

Hoe tof, ik mag weer een restaurant review schrijven. Dit keer gaat het over Strandzuid in Amsterdam. Het was jammer genoeg niet zulk lekker weer maar wel warm genoeg om buiten te zitten. Dit vind ik persoonlijk altijd heel gezellig. Bij Strandzuid heb je uitzicht over water en heel veel groen, wat het een gezellige sfeer geeft. Aan de overkant van het restaurant zit namelijk een groot park. Dat wij aankwamen werden we heel netjes ontvangen en mochten we kiezen of we binnen of buiten wilde zitten. Die keuze was snel gemaakt ๐Ÿ˜‰ We bestelde eerst iets te drinken en ondertussen konden we goed de menukaart bekijken. Alles leek mij eigenlijk wel heel erg lekker, dus het was erg lastig om een keuze te maken. Omdat mijn ouders ook niet konden kiezen, spraken we af om verschillende gerechten te delen.

Wat hebben wij gegeten bij Strandzuid in Amsterdam

Iets wat mij wel meteen opviel als kaas en patat liefhebber, waren de Cheesy friet. Die moest sowieso besteld worden, gelukkig wilde mijn vader die ook heel graag proeven. We bestelde ook een broodje huisgerookte Rib Eye. Houd er alleen wel rekening mee dat als je dit wilt bestellen in de middag, dat je niet een broodje krijgt maar een bordje met daarop plakjes dungesneden Rib Eye, groene kruidensalade, uiencrรจme een crumble van oude kaas en basilicummayonaise. Het was wel echt heel erg lekker. De Rib Eye op een broodje wordt alleen ‘s avonds geserveerd.

Cheesy friet van Frietboutique met cheddarsaus en bosui bij Strandzuid
Ribeye bij Strandzuid in Amsterdam

Ook hadden we de Classic Burger besteld. Hierbij werd netjes gevraagd hoe we het vlees wilde hebben. Rare, Medium Rare of Well Done. Ik eet mijn burger altijd graag medium rare en zo kregen we hem ook. Het vlees was super lekker en sappig en de smaak…mmmmmm! Verder zit er op de burger piccalillymayonaise, cheddar, bacon, rode uiencompote en little gem sla. De friet die je erbij krijgt is van Frietboutique. De friet bij Strandzuid is echt zo lekker. Alleen wel jammer dat je er geen gewone mayonaise bij krijgt maar truffelmayonaise. Dit vind ik persoonlijk niet zo heel erg lekker.

Classic Burger bij Strandzuid in Amsterdam

Mijn moeder was heel erg benieuwd naar de Latin Kip Hotdog. Dat is een jalapeรฑo worst met cheddar. Bij de hotdog zat een cheddarsaus, tomatenchutney en nacho’s. Zelf houd ik niet zo van de smaak van jalapeรฑo maar mijn vader en moeder vonden hem wel heel erg lekker. Jammer is alleen dat er wel wat weinig nacho’s stukjes op zaten.

Latin hotdog bij Strandzuid in Amsterdam review

Voor de moeilijke eters…..zoals mijn zusje Amaranthe….hebben ze gelukkig ook nog een kidsmenu. Amaranthe koos voor het menu met een rundvleeskroket, friet en appelmoes.

restaurantreview Strandzuid in Amsterdam

Omdat we hierna helemaal vol zaten, hebben we geen toetje meer genomen. Wel jammer, want ik was wel nieuwsgierig naar notenbrownie. Ik hoop dat we snel dus weer een keertje terug gaan.

Strand bij Strandzuid

Na het eten gingen we nog even chillen op het nagemaakte strand. Hier staan allemaal ligbedden en kan je drinken en een snack bestellen bij een nagemaakt strandbar. Wij hebben daar nog appelsap gedronken en mijn ouders namen allebei een espresso. Wat ook heel erg leuk is voor kleine kinderen, is dat er een klein speeltuintje zit. Ik vond het in ieder geval een heel geslaagde middag. Je hebt ook echt totaal niet door dat je gewoon in Amsterdam bent.