Stoofschotel met pittige kip in bier gestoofd
Printen Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram Kippendijen in grote stukken gesneden
- 1 grote ui grof gesneden
- 1 grote bak kastanje champignons in kwarten gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels stroop
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- zonnebloemolie
- 1 bouillonblokje
- 150 milliliter water
- 1 flesje bier in de zomer lekkerder met een blond biertje
- 1 flinke eetlepel sambal badjak
- 100 gram katenspek of ontbijtspek in reepjes gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel maïzena
- 75 gram gezouten pinda's
- 350 gram basmati rijst
Instructies
- Bestrooi de kippendijen met zwarte peper en zeezout
- Verhit in een grote hapjespan of stoofpan een scheutje zonnebloemolie en bak de kippendijen goudbruin
- Voeg de gesneden uien, knoflook en 1 eetlepel sambal badjak toe en bak dit voor 2 minuten mee
- Bestrooi met een flinke eetlepel bloem en bak dit kort mee
- Voeg 150 milliliter water, het flesje bier, het bouillonblokje en 2 flinke eetlepels stroop toe en roer dit goed door de kip
- Leg de deksel op de pan en laat 45 minuten stoven op laag vuur
- Maak na 45 minuten stoven een maïzena papje van 1 flinke eetlepel maïzena met koud water en voeg dit aan de kip stoofpot toe.
- Kook de rijst volgens de verpakking gaar
- Bak de katenspek en de champignons met een snufje zwarte peper en zeezout tot de champignons goudbruin kleuren
- Serveer de pittige stoofschotel met rijst, gebakken champignons met katenspek en de gezouten pinda's
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer