12stuksgyozaik gebruik vegetarische diepvries gyoza's
1uigesnipperd
3centimeterverse gembergeschilde en geraspt
2teentjesknoflookgeraspt
2eetlepelskerriepoeder
1 flinketheelepelkurkuma
1theelepellaospoeder
1theelepelgemalen koriander
1groentebouillonblokje
flinkesnufversgemalen zwarte peper
2theelepelscrispy chili olie
2eetlepelssojasaus
1literwater
250milliliterkokosmelk
zonnebloemolie
EXTRA'S
2stengelsbosuiin ringetjes gesneden
seroendeng
crispy chili olie
Instructions
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoof of soeppan en fruit de uien met de knoflook, gember, crispy chiliolie en een snuf peper aan.
Voeg de kerriepoeder, korianderpoeder, laospoeder en de kurkuma toe en bak dit kort mee.
Voeg de zak Japanse roerbakgroenten toe en bak tevens kort mee. Verkruimel het groentbouilonblokje eroverheen en voeg het water en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes koken.
Bak ondertussen de gyoza’s gaar in een koekenpan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de soep van het vuur. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en roer goed door.
Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel hier per kom 3 gyoza’s overheen en bestrooi met bosui, seroendeng en extra crispy chiliolie. Eet smakelijk!