simpele pittige tomatensoep met vermicelli
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 grote pan soep
Ingrediënten
- 8 stuks trostomaten in stukjes gesneden
- 3 uien fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 groente bouillonblokjes (ik gebruik het liefste Knorr)
- 1 theelepel caynnepeper
- 1 eetlepel suiker
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 3 laurierblaadjes
- 3 bosui fijngesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 liter water
- 75 gram vermicelli
- olie
Instructies
- Verwarm in een pan met dikke bodem een scheut (olijf) olie. Fruit de uien met knoflook en een flinke snuf peper en zout. Voeg dan 2 el tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Bak dit allemaal kort aan en voeg dan 2 liter water toe en 1 el suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met eventueel extra peper, zout, cayennepeper en/of suiker. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngesneden bosui.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer