2groente bouillonblokjes(ik gebruik het liefste Knorr)
1theelepelcaynnepeper
1eetlepelsuiker
flinkesnufgemalen zwarte peper en zout
3laurierblaadjes
3bosuifijngesneden
2eetlepelstomatenpuree
2literwater
75gramvermicelli
olie
Instructions
Verwarm in een pan met dikke bodem een scheut (olijf) olie. Fruit de uien met knoflook en een flinke snuf peper en zout. Voeg dan 2 el tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Bak dit allemaal kort aan en voeg dan 2 liter water toe en 1 el suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met eventueel extra peper, zout, cayennepeper en/of suiker. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngesneden bosui.