Momenteel ben ik van de snelle en makkelijke (avond) maaltijden. Deze simpele pittige tomatensoep met vermicelli is dus ook weer onwijs makkelijk en snel te maken. Ik snap ook echt daadwerkelijk niet waarom er nog restaurants/eetgelegenheden zijn, die soep uit blik of zak serveren. Bizar ook nog dat je meestal tussen de 6 en 9 euro hiervoor moet betalen! Als ik weet dat er geen verse soep geserveerd wordt, dan bestellen wij ook geen soep vooraf. Dat vind ik namelijk echt weggegooid geld! Maar goed, terug naar mijn simpele pittige tomatensoep. Ik gebruik mooie rijpe trostomaten en voor de pit gebruik ik cayennepeper. Mocht je nu geen pittige eter zijn, dan kan je deze soep ook gerust maken….voeg dan minder of geen cayennepeper toe. Zo simpel kan het zijn.
Recept simpele pittige tomatensoep
simpele pittige tomatensoep met vermicelli
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 8 stuks trostomaten in stukjes gesneden
- 3 uien fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 groente bouillonblokjes (ik gebruik het liefste Knorr)
- 1 theelepel caynnepeper
- 1 eetlepel suiker
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 3 laurierblaadjes
- 3 bosui fijngesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 liter water
- 75 gram vermicelli
- olie
Instructies
- Verwarm in een pan met dikke bodem een scheut (olijf) olie. Fruit de uien met knoflook en een flinke snuf peper en zout. Voeg dan 2 el tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Bak dit allemaal kort aan en voeg dan 2 liter water toe en 1 el suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met eventueel extra peper, zout, cayennepeper en/of suiker. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngesneden bosui.
tomatensoep