Romige pasta met spinazie en schelvis
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 2 personen
Ingrediënten
- 2 stuks schelvishaasjes
- 400 gram kastanje champignons in kwarten gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 75 gram roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 250 milliliter bouillon
- 150 gram Italiaanse kaas geraspt
- 200 gram spaghetti
- 400 gram verse spinazie
- 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
- snuf peper en zout
Instructies
- Verhit 50 gram roomboter en bak de champignons, knoflook, peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 minuten gaten. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de Italiaanse kaas toe en laat 5 minuten op laag vuur de kaas smelten.
- Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de rest van de boter en bak de schelvishaasjes in circa 6 minuten middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
- Voeg ondertussen de spinazie in delen toe aan de champignon roomsaus en laat slinken. Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg er een stuk schelvis op en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer