Review Skotti grill + winactie

Review Skotti grill + winactie

Review Skotti grill + winactie. Wat zijn de voordelen van de Skotti draagbare grill? Wij hebben het getest én mogen een Skotti grill weggeven.

Dus lees snel verder en wie weet ben jij binnenkort ook trotste eigenaar van een Skotti grill!

Skotti grill

Met de zomer in volle gang is het voor veel mensen tijd om te barbecueën. Nu heeft niet iedereen de ruimte voor een (grote) barbecue in de tuin of misschien heb je niet eens een tuin maar heb je een gezellig balkon.

De tijd dat je jaloers was omdat jij niet kon barbecueën is voorbij. De Skotti grill is namelijk een draagbare, opvouwbare en kleinere gas barbecue. Deze kan je dus overal gebruiken!

De Skotti zit in een handige en stevige platte tas gemaakt van zeildoek en is klaar voor actie in een handomdraai! Je hoeft je ook geen hernia meer te tillen want de Skotti weegt ongeveer maar 3 kilo.

De bijgeleverde tas gebruik je tevens als ondergrond om de Skotti op te zetten en is na gebruik heel handig schoon te maken. De Skotti gebruik je met een gasfles met een EN417 schroefventiel. Deze zijn te koop op de site van Skotti zelf, bij kampeerwinkels en de meeste bouwmarkten verkopen tegenwoordig dit soort gasflesjes ook.

Ga op pad met Skotti

Stel je voor! Zonsondergang op het strand, een verfrissend briesje door je haar en een sissende hamburger op de Skotti. Of wat dacht je van een boswandeling, waar je onderweg stopt voor een gezellige barbecue?

Met de Skotti is buiten barbecueën niet langer meer beperkt tot je achtertuin. Ga op avontuur en geniet van je favoriete gegrilde lekkernijen, waar je ook bent! De Skotti is dus ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Zoveel ruimte neemt de opvouwbare barbecue namelijk niet in.

Wij gebruiken de Skotti inmiddels ook als soort vervanging van een gourmetstel. In onze achtertuin zetten wij de Skotti op een klein tafeltje zodat de kinderen heel makkelijk zelf ook iets op de barbecue kunnen klaarmaken. (uiteraard wel met toezicht van ons)

Het in elkaar zetten van de Skotti

Is het in elkaar zetten van de Skotti echt appeltje-eitje? Ja absoluut! Helemaal als je de gebruiksaanwijzing gebruikt. Jan Willem heeft hem zelfs zonder gebruiksaanwijzing in elkaar gezet (het is een man hé…dus eigenwijs) ondanks dat was hij maar een paar minuutjes bezig.

Skotti in gebruik

Wij hebben de Skotti gebruikt op gas en het voordeel daarvan is dat je geen enorme rooklucht hebt (is prettiger voor de buren) en de grill heel snel heet is. Nog een voordeel is dat je na een paar minuutjes de bbq al in gebruik kan nemen.

TIP: zet de gasfles niet meteen vol open. Anders is je vlees zwart aan de buitenkant en rauw aan de binnenkant. Probeer een beetje te spelen met hoe ver je de gastoevoer open zet.

Het rooster is ongeveer 20 x 30 cm en is groot genoeg om 4 burgers op te leggen, een aantal satétjes, een aantal worstjes of makkelijker gezegd…. gewoon groot genoeg om voor 4 personen te gebruiken.

Een nadeel van gas is natuurlijk wel dat je niet die typische bbq smaak aan je gerechten krijgt. Dit kan je oplossen door de Skotti wel op te warmen met houtskool of hout. Aan jou de keuze dus hoe je de Skotti wilt gebruiken.

De Skotti kan je zelfs gebruiken als kleine vuurschaal. Super gezellig als een soort van kamvuurtje dus 🙂

Skotti accessoires

Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar voor de Skotti grill. Zoals een deksel, rvs spiesjes, verschillende afmetingen bakjes, een lekbak en een tang.

Wij hebben de rvs spiesjes gebruikt voor heerlijke zomerse gekruide kipspiesjes met citroen en oregano. De rvs spiesjes kan je zowel op het rooster bereiden als los hangen in de Skotti grill. De bakjes zijn ideaal om eventueel groenten in te bereiden, maak er heerlijke gamba’s in pittige olie in of gebruik de bakjes als een soort stoofpannetje.

Wanneer je de bakjes mee wilt nemen kan je van te voren alles er al in doen en met de deksel afsluiten. Je hoeft niet bang te zijn dat het gaat lekken, de bakjes zitten namelijk echt goed dicht!

Schoonmaken van de Skotti

Nu je je buik hebt gevuld met sappige, perfect gegrilde gerechten, is het tijd om de Skotti schoon te maken. Gelukkig is dit een fluitje van een cent.

De grillplaat en de behuizing zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat betekent dat ze gemakkelijk te reinigen zijn. Een vochtige doek en wat afwasmiddel zijn meestal voldoende om alles weer sprankelend schoon te krijgen.

Geen gedoe met ingewikkelde schoonmaakrituelen! Je zou zelfs de onderdelen in de vaatwasser kunnen gebruiken. Toch vinden wij het prettiger om gewoon even met de hand de onderdelen af te wassen. Is het rooster nu echt heel erg aangekoekt dan kan je zelfs staalwol gebruiken.

Skotti winactie

Ben jij na het lezen ook enthousiast geworden over de Skott grill? Dan hebben wij super leuk nieuws! Wij mogen namelijk een Skotti Grill weggeven.

Wat “moet” je hiervoor doen? Laat ons op Facebook en/of Instagram weten onder de Skotti post met wie en waar jij de Skotti grill zou willen gebruiken.

De winnaar wordt 9 juli 2023 bekend gemaakt onder de social posts.