Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept

Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept

Jan Willem, ik en de kids werden pas geleden uitgenodigd om te komen eten bij Barraca Rodizio Grill & Bar bij ons in Hoofddorp. Zo’n uitnodiging sla je natuurlijk niet af! Als je net zoals ons gek bent van een stukje vlees dan zou ik zeker even verder lezen.

Barraca Rodizio Grill & Bar

Barraca Rodizio Grill & Bar is een all you can eat restaurant maar dan wel even anders. All you can eat heeft voor veel mensen een negatieve klank gekregen. Zittend in een grote vreetschuur met heel veel mensen zoveel mogelijk eten naar binnen proppen. Hoe anders is dit bij Barraca! De sfeer is die van een Braziliaanse overdekt foodcourt. De lekkere samba klanken maken de sfeer compleet. De uitstraling is stoer, warm en industrieel tegelijk. Het ontvangst is goed en vriendelijk. Wij werden naar ons tafeltje geleid en kregen uitleg over het concept. All you can eat heeft bij Baracca wel een iets andere invulling. In het midden van het restaurant staat een zeer rijk gevulde salade bar, hier kan je pakken wat en zoveel je wilt. Je vind hier niet alleen sla hoor, ook warme gerechten, brood, sauzen en diverse soorten worst. Het vlees wordt in de mooie semi open keuken gegrild in de speciaal uit Brazilië gehaalde grill. De Passadores zijn de mannen van het vlees, zij lopen rond met het vlees wat vers van de spies wordt afgesneden aan tafel. Er zijn spiesen met varken, kip, lams en rundvlees… de huisspecialiteit is de picanha. Er wordt aan tafel naar wens een stukje vlees afgesneden. Doormiddel van kaartjes op tafel op rood of groen te leggen geef je aan of je weer toe bent aan meer vlees. Een fijn systeem omdat je niet hoeft te gaan lopen met je eten, daardoor blijf je gezellig met zijn allen echt aan tafel. Ook krijgt iedereen rustig de tijd om zijn eten op te eten en kan je niet in één keer heel je bord vol laden. De verspilling van eten is zo ook veel minder.

Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept
Het vlees wordt in de mooie semi open keuken gegrild in de speciaal uit Brazilië gehaalde grill.
Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept
De Passadores zijn de mannen van het vlees! Zij lopen rond met het vlees wat vers van de spies wordt afgesneden aan tafel. Met een tangetje pak je het gesneden vlees van de spies.
Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept
Tadaaaa!!!! smile….helemaal blij met de salade bar. De eerste keer (ja we hebben er inmiddels vaker gegeten) pakte Amaranhte vooral sla, tomaten en radijsjes. 
Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept
Deze dame kan je net zoals haar vader niet gelukkiger maken dan met een goed stuk vlees. Hier probeert Beaudine de laatste restjes van haar spare rib af te halen.

Eten bij Barraca Rodizio Grill en Bar

Het meest belangrijke is natuurlijk het eten en dan vooral het vlees. Het rundvlees komt voor het grooste deel uit Zuid America maar ook uit Australië. Het kippenvlees en het varkensvlees komen gewoon uit Nederland. Nu kan de grill wel uit Brazilië komen maar als niemand weet hoe hij hiermee om moet gaan heb je er nog niets aan. Daarom hebben ze bij Barraca Rodizio Grill en Bar verschillende Brazilianen in dienst. Zij leren ook de rest van het personeel hoe zij met het vlees moet omgaan. Ik was vooraf een beetje sceptisch over de kwaliteit die je als all you can eat restaurant kan bieden. Dit bleek echter totaal ongegrond!! Bij Barraca Rodizio Grill en Bar wordt geen concessie gedaan op de kwaliteit van het vlees en dit proef je! Het vlees is heerlijk! De picanha is “goddelijk” zoals Beaudine en Amaranthe het mooi omschreven. Bang voor kruiden zijn ze niet en dus heeft ieder stukje vlees een mooie en eigen smaak. Niet alleen het vlees heeft indruk gemaakt maar ook de door ons vaak afgewezen gegrilde ananas mag je niet missen. Wij houden niet van warm fruit en wij lieten ze vaak doorlopen met de ananas. Toch kon Jan Willem zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg om een klein stukje. Dat was me toch lekker, uiteindelijk heeft hij zelf amper wat kunnen proeven, dus moest hij wachten op de volgende ronde….arme Jan Willem 😉 De desserts kunnen ook meer dan onze goedkeuring wegdragen. Zoals jullie weten neemt Jan Willem bijna nooit een nagerecht omdat hij niet zo van zoet houdt. Voor de Braziliaanse Flan maakt hij echter graag een uitzondering. Ik koos voor het kokosijs met slagroom en chocolade,  Beaudine ging voor een red velvet cake en Amaranthe voor het kindertoetje….helemaal blij was ze dat de beker waar het ijs in geserveerd werd mee naar huis mocht nemen. 

Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept
Dit is toch een onwijs vette presentatie van de nagerechten. Het was echt super moeilijk kiezen!
Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept
Allemaal heerlijke zoetigheden….daar worden Amaranhte en ik weer heel erg blij van 🙂
Barraca Rodizio Grill & Bar: Braziliaans All You Can Eat concept
Wij zijn inmiddels op eigen initiatief weer gaan eten bij Barraca Rodizio Grill & Bar omdat het ons echt heel erg goed bevallen was. Zeker een aanrader dus!