prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd

prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd
prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd

prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en grote stukken gesneden
  • 2 stuks prei gewassen en fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 zoete ui gesnipperd
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 flinke theelepels grove mosterd
  • 185 gram paturain cuisine gewone kruidenroomkaas kan ook
  • 75 gram extra belegen kaas in blokjes gesneden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar. Maak ondertussen het prei mengsel: verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de ui met de knoflook en sambal. Voeg de gesneden prei, paprikapoeder en kerrie masala toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg dan de kruidenroomkaas, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe en bak weer 3 tot 5 minuten mee.
  • Stamp de aardappelen en schep het prei mengsel met de blokjes kaas erdoorheen. Breng eventueel extra op smaak met wat peper en/of zout. Mocht je een extra smeuïge prei stamppot hebben, dan kan je altijd een scheutje melk toevoegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer