prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en grote stukken gesneden
- 2 stuks prei gewassen en fijngesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 zoete ui gesnipperd
- 2 theelepels sambal badjak
- 2 flinke theelepels grove mosterd
- 185 gram paturain cuisine gewone kruidenroomkaas kan ook
- 75 gram extra belegen kaas in blokjes gesneden
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels kerrie masala
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
Instructies
- Kook de aardappelen gaar. Maak ondertussen het prei mengsel: verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de ui met de knoflook en sambal. Voeg de gesneden prei, paprikapoeder en kerrie masala toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg dan de kruidenroomkaas, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe en bak weer 3 tot 5 minuten mee.
- Stamp de aardappelen en schep het prei mengsel met de blokjes kaas erdoorheen. Breng eventueel extra op smaak met wat peper en/of zout. Mocht je een extra smeuïge prei stamppot hebben, dan kan je altijd een scheutje melk toevoegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer