prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd

prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd
Deel met je vrienden:

prei stamppot met kruidenroomkaas en mosterd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en grote stukken gesneden
  • 2 stuks prei gewassen en fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 zoete ui gesnipperd
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 flinke theelepels grove mosterd
  • 185 gram paturain cuisine gewone kruidenroomkaas kan ook
  • 75 gram extra belegen kaas in blokjes gesneden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar. Maak ondertussen het prei mengsel: verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de ui met de knoflook en sambal. Voeg de gesneden prei, paprikapoeder en kerrie masala toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg dan de kruidenroomkaas, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe en bak weer 3 tot 5 minuten mee.
  • Stamp de aardappelen en schep het prei mengsel met de blokjes kaas erdoorheen. Breng eventueel extra op smaak met wat peper en/of zout. Mocht je een extra smeuïge prei stamppot hebben, dan kan je altijd een scheutje melk toevoegen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook