1kiloiets kruimige aardappelengeschild en grote stukken gesneden
2stukspreigewassen en fijngesneden
3teentjesknoflookfijngehakt
1zoete uigesnipperd
2theelepelssambal badjak
2flinke theelepelsgrove mosterd
185grampaturain cuisinegewone kruidenroomkaas kan ook
75gramextra belegen kaasin blokjes gesneden
snufvers gemalen zwarte peper en zout
2theelepelskerrie masala
1theelepelpaprikapoeder
1/2theelepelnootmuskaat
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de aardappelen gaar. Maak ondertussen het prei mengsel: verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de ui met de knoflook en sambal. Voeg de gesneden prei, paprikapoeder en kerrie masala toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg dan de kruidenroomkaas, mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe en bak weer 3 tot 5 minuten mee.
Stamp de aardappelen en schep het prei mengsel met de blokjes kaas erdoorheen. Breng eventueel extra op smaak met wat peper en/of zout. Mocht je een extra smeuïge prei stamppot hebben, dan kan je altijd een scheutje melk toevoegen.