Citytrip naar Lissabon: alleen maar lekker eten!

Citytrip naar Lissabon: alleen maar lekker eten!

Eindelijk heb ik tijd gevonden om onze Citytrip naar Lissabon aan je te laten zien. Vanaf het moment dat Jan Willem en ik terug zijn van ons weekendje weg is het CHAOS!!! Gelukkig wel met heeeeeeeeeel veeeeeeeel leuke dingen. Familie over de Kook groeit ontzettend hard (daar zijn we echt onwijs trots op) en dat betekend dat we steeds vaker uitnodigingen krijgen om bij allerlei leuke events, masterclasses en workshops aanwezig te zijn. Omdat ik jou natuurlijk wel wil blijven voorzien van heerlijke recepten, ging dit allemaal even voor op het uitwerken van onze citytrip. 

citytrip naar Lissabon

Citytrip naar Lissabon
Heeeeeeeeel vroeg maar super veel zin in vertrekken wij naar Lissabon! Die gele dingen in mijn oren zijn trouwens vanwege de luchtdruk. Ik krijg namelijk altijd super veel pijn in mijn oren tijdens het opstijgen en landen. Omdat ik al veel last heb van tinnitus, ben ik extra voorzichtig.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Whoeeeee we zijn er!!! Helaas was het alleen echt mega slecht weer en kwam de regen met bakken uit de hemel. Nog veel zuurder was dat het op dat moment in Nederland stralend weer was. Maar ach…….we laten de pret niet bederven door wat water.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Oké, helaas geen scherpe foto maar dit was het eerste wat we in Lissabon gingen eten. Uiteraard 2 Portugese pasteitjes….genaamd Pastéis de Nata (die zijn verslavend lekker) en een olijfbroodje met ham en kaas. Trouwens zit er niet zomaar ham op maar iberico ham.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Omdat het echt slecht weer bleef zijn we naar Oceanarium Lisboa gegaan. Dit is een heel groot aquarium wat werkelijk waar echt prachtig was! Dit is zeker een aanrader als je ooit naar Lissabon gaat. De entreeprijs is niet heel duur en je kan je er echt een paar uur vermaken.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Nadat we bij het Oceanarium klaar waren, keken we op Tripadvisor waar we het beste in de buurt een
hapje konden gaan eten. Er bleek een lokaal restaurantje op nog geen 5 minuten lopen te zitten die er heel goed uitkwam. De entourage was echt heel bijzonder zoals je op de foto kunt zien. Het leek wel alsof we bij onze oma op visite gingen 🙂
Citytrip naar Lissabon Portugal
Het eten was helaas niet heel bijzonder…..vonden wij dan. Het was prima maar niet bijzonder. Er zat weinig smaak aan de gerechten. Een klein beetje schrokken we wel, als dit de voorbode gaat worden van een weekend lekker eten, dan komen we van een koude kermis thuis.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Portugal heeft echt prachtige gebouwen. We hebben in de 3 dagen dat we er zijn echt zoveel kilometers afgelegd…..niet normaal. Dat vond ook mijn lichaam want op dag 2 kon ik geen stap meer zetten van de enorme spierpijn. De straten gaan in Portugal namelijk loodrecht naar beneden en ook weer omhoog. Dit is mijn lijf helemaal niet gewend hahaha. Ik was alleen nog steeds te trots om een taxi te nemen, dus strompelend liep ik verder. Dag 3 (de laatste dag) kon ik echt niet meer en hebben we wel een taxi genomen. Super goedkoop en super stom dat we dit niet eerder hebben gedaan!
Citytrip naar Lissabon Portugal
Hier kan je goed zien hoe stijl de straten omlaag gaan. Er rijden trouwens ook deze super toffe trams in Lissabon. Helaas hebben we vanwege tijdgebrek hier niet ingezeten. Staat absoluut wel op het verlanglijstje voor een volgende keer.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Omdat de lunch ons erg tegengevallen was, hebben we toch maar even goed op internet gezocht waar je (wel) goed kan eten. We kwamen veel de naam Time Out Market tegen…..nou daar was niets van gelogen! Time Out Market kan je vergelijken met de Foodhallen van Amsterdam maar….sorry Amsterdammers….dan echt veel sfeervoller. De eerste avond dat wij er kwamen was er live muziek en waren er allemaal mensen aan het dansen. Echt zo gezellig. Deze burger was ook echt waanzinnig lekker….misschien wel de lekkerste die we ooit gegeten hebben. Het vlees was overigens ossenvlees….zo mooi mals en vol van smaak.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Wat daar ook super lekker was waren deze bakkeljauw hapjes en kleine toastje met iberico ham. Dit was allemaal zo goed op smaak en met een heerlijke cocktail erbij was het op en top genieten. Ik zal alvast verklappen dat we nog een aantal maal terug zijn gegaan naar Time Out Market voor het eten. Er was namelijk zoveel keus, dat we het niet allemaal konden testen op 1 avond.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Omdat de afstanden echt te ver zijn om alles te lopen hebben we ook regelmatig de Metro gepakt. Dat vond ik iedere keer wel spannend want er staat niets in het Engels aangegeven, dus voor mij was het maar de vraag of wel wel zouden aankomen waar we naartoe wilden gaan. Gelukkig kan Jan Willem goed kaarten lezen en zijn we geen 1 keer de fout ingegaan…pfffff gelukkig. Hahaha je merkt, ik ben niet zo’n wereldreiziger 😉
Citytrip naar Lissabon Portugal
‘s morgens begonnen wij de dag goed met weer heerlijke Portugese pasteitjes, verse jus en natuurlijk een kopje espresso. Dit kost overigens geen drol, voor dit ontbijtje waren we 5 euro kwijt.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Je kan Jan Willem echt niet gelukkiger maken dan met een goede espresso, dus die heeft wat dat betreft de tijd van zijn leven gehad. Het was voor hem ook wel weer behoorlijk afkicken terug in Nederland.
Citytrip naar Lissabon Portugal
De tweede dag gingen we lunchen bij…..tadaaaaaa……Time Out Market. Op de foto zie je langzaam gegaard buikspek met een super krokante korst, gesmoorde bosui en een crème van doperwten. Echt zooooooo lekker!!!! Alleen al voor het eten willen wij terug naar Lissabon.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Het wordt heel saai om te schrijven en voor jou om te lezen maar dit was ook echt een feestje om te mogen eten. Dit is by far de lekkerste tartaar die we ooit gegeten hebben. Dit was een tonijn tartaar met allemaal lekkers waarvan ik niet meer precies weet wat het was…..sorry!
Citytrip naar Lissabon Portugal
Whahhaha en wat eet je als je in Portugal bent…..uiteraard pizza! Geintje natuurlijk maar ook dit was echt heel erg lekker. Deze pizza was zelfs heel veel lekkerder dan de pizza’s die wij in Napels hebben gegeten. Dit was een pizza met tomatensaus, champignons en weer iberico ham. Hoe Italiaans wil je het hebben 😉
Citytrip naar Lissabon Portugal
Gelukkig hebben we ook mooi weer gehad en konden we zelfs zonder jas in het zonnetje lopen. Het was zo genieten met zijn tweeën, hopelijk kunnen we dit jaar ook weer samen een weekendje weg. Even tot elkaar komen en genieten van lekker eten en drinken. Je krijgt daar namelijk zoveel energie en inspiratie van.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Iets waar je absoluut volgens mensen geweest moet zijn is Pasteis de Belém in Belém. Alleen Portugese pasteitjes die uit Belém komen mogen overigens pastéis de Belém heten, anders heten ze dus Pastéis de Nata. Normaal gesproken staan er mega rijen en kan het in het hoogseizoen oplopen tot een wachttijd van meer dan 2 uur. Wij hadden geluk en hoefden maar een kwartiertje te wachten. De pasteitjes waren zeker erg lekker maar eerlijk gezegd niet de lekkerste die we gegeten hebben in Lissabon. Dus ik zou er zelf niet dik 2 uur voor in de rij gaan staan wachten. Wel is het een super mooie locatie die zeker erg gaaf is om gezien te hebben.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Tadaaaaaaaa in de pocket! Dé pasteitjes die je gegeten MOET hebben 🙂 (althans vologens recensies op Google) Ik ga voor op Familie over de Kook trouwens binnenkort zelf aan de slag om Pastéis de Nata te maken. Zodra ze naar mijn zin zijn, komt het recept natuurlijk ook op de blog te staan.
Citytrip naar Lissabon Portugal
De laatste avond in Lissabon gingen we eten bij Tapisco die een Michelin aanbeveling heeft. Dit restaurant is voor Portugese begrippen niet goedkoop maar wauw……het is allemaal echt zo lekker! Wij moesten aan het einde van de avond iets meer dan 100 euro afrekenen en daarvoor hebben we diverse tapas gerechtjes gegeten. Op de foto zie je echt waanzinnig lekkere bruschetta met iberico ham, reepjes iberico ham en borrel crackertjes.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Iets wat ikzelf normaal gesproken niet zo lekker vind zijn inktvis ringen. Vaak zijn ze taai en zit er weinig smaak aan. Deze inktvis reepjes waren goddelijk lekker. De buitenkant was super krokant en de binnenkant heerlijk mals en goed op smaak. De avocado limoenmayonaise maakt het helemaal af. Helaas zijn we vergeten om foto’s te maken van het dessert. We zaten namelijk te eten
aan de bar en waren in een ontzettend gezellig gesprek met een man die naast ons zat.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Voor sushi kan je mij wakker maken en Jan Willem is gek van sashimi, dus dat mocht niet ontbreken in onze proeverij bij Time Out Market. Dit was overigens op de laatste dag in Lissabon. De sashimi van tonijn en zalm was ook weer echt super lekker. Vooral de tonijn! Zo hebben we tonijn in Nederland nog niet eerder gegeten. Hier proefde je namelijk echt tonijn en niet een waterige substantie.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Waarom ergens anders eten als het daar zo goed is hahaha. Omdat de tartaar vorige keer zo onwijs lekker was gingen we nu ook weer voor een tartaar. Ditmaal kozen we voor een rundvlees tartaar met croutons, salade, ui, en soort mosterd mousse….mmmmmm het water loopt me weer in de mond. Dit gerecht zat echt bomvol heerlijke smaken en allemaal super goed passend bij elkaar.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Whahahaha overal waar Jan Willem en ik zijn testen we ook de McDonald’s. Helaas viel deze McDonald’s erg tegen in Belem. Het was er vies, weinig keus qua burgers en smakeloos.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Ons laatste ontbijt in Lissabon sloten we natuurlijk weer in stijl af met hoe kan het ook anders….pasteitjes, verse jus en espresso. Om het niet al te saai te maken kozen we ook voor een kokosbol en een croissant met een vulling die echt super lekker was maar waarvan we beiden geen idee hebben wat erin zat.
Citytrip naar Lissabon Portugal
Helaas weer terug naar huis! Althans helaas…….we misten de kinderen wel en het is natuurlijk ook weer fijn om thuis te zijn. Wij zijn echt verliefd geworden op Lissabon en dus ook op Portugal. Wij zouden daarom heel graag onze volgende citytrip naar Porto willen maken. Mocht je nog tips hebben voor ons waar we in Porto lekker kunnen eten, dan horen we dit graag.

Vanaf heden pakken we ook weer “Thuis bij Familie over de Kook” op. Ik weet alleen nog niet of ik dit om de week ga doen of 1 keer per maand. Het ligt er ook een beetje aan wat voor spannende dingen we allemaal beleven 😉