Pizza rolletjes van bladerdeeg met kaas en salami. Deze pizza bladerdeeghapjes zijn echt verslavend lekker. Je bent gewaarschuwd 😉 De pizza rolletjes zijn gelukkig echt ontzettend simpel te maken. Eigenlijk mogen deze hapjes tijdens een borrel niet ontbreken 😉 Je kunt ze echter ook eten als bijgerecht bij een kom soep of eet ze tijdens de lunch.
Pizza rolletjes van bladerdeeg
Waarom moeilijk doen als het ó zo simpel kan! Deze pizza rolletjes maak je gewoon met een rol kant en klare bladerdeeg. Het voordeel van zo’n rol bladerdeeg is dat je enorm kan variëren met vullingen. Zo eten wij ook heel graag de Old Amsterdam bladerdeeghapjes. Ik heb daarom tegenwoordig altijd een rol bladerdeeg op voorraad in de koelkast. Je hoeft overigens niet altijd een hartige variant te maken. Op zondagochtend is het ook heerlijk om kaneelrolletjes te maken. Bestrooi de bladerdeeg dan met lichtbruine basterdsuiker en kaneel.
Topping pizza bladerdeeghapjes
Voor deze pizza bladerdeeghapjes smeer ik de bladerdeegrol in met een pittige tomatenpuree. Dit maak je heel simpel door tomatenpuree te mengen met sriracha, zwarte peper en gedroogde oregano. Heb je het liever niet zo pittig? Laat dan de sriracha achterwege of gebruik iets minder. Vervolgens verdeel je er de geraspte kaas, feta, salami en olijven overheen.
TIP: vervang eventueel de feta voor mozzarella en de gewone kaas voor Parmezaan.
Recept pizza rolletjes van bladerdeeg met kaas en salami
Pizza rolletjes van bladerdeeg met kaas en salami
Equipment
- 1 bakplaat
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 8 plakjes salami in stukjes gesneden
- 100 gram feta
- 75 gram extra belegen kaas geraspt
- 70 gram tomatenpuree
- 1,5 theelepel sriracha
- 1 theelepel gedroogde oregano
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel water
- 75 gram olijven fijngehakt
- 1 ei geklutst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de tomatenpuree met de sriracha, gedroogde oregano, flinke snuf versgemalen zwarte peper en een klein scheutje water.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Smeer het bladerdeeg in met de (pittige) tomatenpuree. Verdeel dan de stukjes salami eroverheen samen met de feta, geraspte kaas en olijven. Bestrooi eventueel nog met een beetje extra gedroogde oregano.
- Rol voorzichtig de rol bladerdeeg aan de lange kant op en snijd in ongeveer 10-11 stukken.
- Leg de bladerdeegrolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de rolletjes iets platter. Smeer de rolletjes in met geklutst ei. Bak de bladerdeegrolletjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet.
- TIP: bestrooi vlak voor serveren eventueel met fijngehakte peterselie of basilicum.
Andere lekkere recepten met bladerdeeg
Maak jij ook graag gerechten met bladerdeeg? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Zelf kaasvlinders maken, spinazie-feta rolletjes of maak de bladerdeeghapjes met pittig gehakt.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.