Old Amsterdam bladerdeeghapjes

Old Amsterdam bladerdeeghapjes

Old Amsterdam bladerdeeghapjes. Deze hartige Old Amsterdam kaas hapjes zijn heerlijk als snack maar kunnen ook prima bij een kom soep gegeten worden. Je maakt deze bladerdeeg hapjes met zowel Old Amsterdam roomkaas als met geraspte kaas. Hoe “cheesy” wil je het hebben 🙂

Old Amsterdam bladerdeeghapjes

Old Amsterdam bladerdeeghapjes

Om deze Old Amsterdam bladerdeeg hapjes te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je hebt nodig bladerdeeg (duh), Old Amsterdam roomkaas, geraspte kaas, zwarte peper en pul biber. O ja en een geklust eitje. De kaashapjes maak je heel snel en heel simpel. Ik zorg tegenwoordig er altijd voor dat ik standaard een rol bladerdeeg in huis heb. Wanneer je trek krijgt of onverwacht visite, zet je namelijk binnen een half uurtje iets lekkers op tafel.

Recept Old Amsterdam bladerdeeghapjes

Old Amsterdam bladerdeeghapjes

Old Amsterdam bladerdeeghapjes

Ben jij net zo'n kaasliefhebber als wij zijn? Maak dan echt een keertje deze Old Amsterdam bladerdeeghapjes klaar
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch
Keuken: Nederlands, Nederlandse
Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeghapjes, kaas, Old Amsterdam, oude kaas, roomkaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 8 stuks

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 kuipje Old Amsterdam roomkaas
  • 75 gram Old Amsterdam geraspte kaas + iets extra
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier.  Smeer de Old Amsterdam roomkaas over het bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas, versgemalen zwarte peper en pul biber/chilivlokken.  Rol voorzichtig op aan de korte kant. Snijd in ongeveer 8 stukken
  • Leg de bladerdeegrolletjes op de bakplaat. (vet deze eerst iets in of leg er een vel bakpapier op) Druk de rolletjes iets platter. Smeer de rolletjes in met geklutst ei en verdeel eventueel nog extra geraspte kaas eroverheen. Bak de bladerdeeghapjes in 15 tot 20 min. gaar en goudbruin.
    Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet. Anders verbrand je zeker weten flink je mond.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Old Amsterdam roomkaas

Wij kregen een aantal weken geleden in een perspakket allemaal nieuwe lekkere producten om te proeven. Waaronder een kuipje Old Amsterdam roomkaas. Daarmee maakte ik deze bladerdeeg hapjes voor het eerst. Dit viel zo goed in de smaak dat ik het recept inmiddels iedere week wel klaarmaak. De eerste keer voegde ik nog geen geraspte kaas toe maar omdat wij heel erg van gesmolten kaas houden doe ik dit tegenwoordig wel. De roomkaas van Old Amsterdam is erg lekker van structuur. De geraspte kaas die erdoorheen zit geeft een lekkere bite maar qua smaak had het wat ons betreft iets meer uitgesproken mogen zijn.

Old Amsterdam bladerdeeg hapjes

Andere lekker recepten met bladerdeeg

Eet jij ook graag recepten met bladerdeeg? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Bladerdeeg gevuld met pittig gehakt, zelf kaasvlinders maken of maak de spinazie-feta rolletjes.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.