Bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

Bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

Bladerdeegrolletjes met spinazie en feta. Deze bladerdeeghapjes zijn heerlijk als snack of eet ze bij een kom soep tijdens het avondeten. Spinazie en feta zijn natuurlijk altijd een goed idee samen. Die twee ingrediënten hebben echt een fantastisch huwelijk samen. Menig echtpaar zal er jaloers op zijn 😉 Om de bladerdeegrolletjes nog meer smaak te geven gebruik ik naast feta ook extra belegen kaas. Deze hapjes zijn echt super “cheesy”. Krijg je al honger?

bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

Bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

Deze bladerdeegrolletjes zijn echt super simpel om te maken. Voor extra crunch gaat er door het het spinazie-feta mengsel ook nog wat goudbruin gebakken pijnboompitten. Familie over de Kook zou Familie over de Kook natuurlijk niet zijn zonder een ietsiepietsie pit toe te voegen. Daarom gebruik ik graag een (flinke) snuf pul biber. Heb je geen pul biber in huis dan kan je ook een snufje chilivlokken toe voegen.

Recept bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

Bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

Deze bladerdeegrolletjes met spinazie en feta zijn heerlijk als snack, voor lunch/brunch of eet ze bij een kom soep tijdens het avondeten.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeghapjes, bladerdeegrolletjes, feta, spinazie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 9 stuks

Equipment

  • 1 bakplaat
  • 1 mengkom
  • 1 hapjespan
  • 1 kleine koekenpan

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gram verse spinazie
  • 150 gram feta meer mag ook
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • 60 gram pijnboompitten
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 1 ei geklutst
  • olijfolie of zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Laat de spinazie iets afkoelen en knijp vervolgens goed het vocht eruit.
  • Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  • Snijd de spinazie in stukken. Meng in een mengkom de spinazie met de feta, flinke snuf versgemalen zwarte peper, snufje zout (optioneel),snuf pul biber of chilivlokken, 3/4 van de geraspte kaas en de pijnboompitten.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Verdeel het spinazie-feta mengsel eroverheen. Rol voorzichtig op aan de lange kant. Snijd in ongeveer 8-10 stukken.
  • Leg de bladerdeegrolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de rolletjes iets platter. Smeer de rolletjes in met geklutst ei en verdeel de overige geraspte kaas eroverheen. Bak de bladerdeegrolletjes in 15-20 min. gaar en goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: het is wel belangrijk om heel goed de spinazie uit te knijpen. Anders worden je rolletjes niet lekker krokant en blijven ze veel te nat. Wij houden heel erg van de smaak van spinazie en daarom gebruik ik 400 gram. Wil je dat de spinazie smaak iets minder overheersend is, gebruik dan eventueel 300 gram.

Hoe maak je deze heerlijke spinazie feta snack

Bladerdeeghapjes met spinazie en feta

bladerdeegrolletjes met spinazie en feta

Wat is pul biber

Ik gebruik in bijna al mijn gerechten wel pul biber. Niet iedereen weet echter wat pul biber is en ook niet iedereen kan 1.2.3 aan pul biber komen. Daarom geef ik altijd als optie dat je ook een snufje chilivlokken kan gebruiken. Toch is pul biber wel echt anders. Pul biber is een (grof) gemalen rode peper die vaak in de Turkse en Midden-Oosterse keuken wordt gebruikt. De smaak van deze gemalen peper is veel milder van smaak dan gewone chilivlokken. Pul biber wordt eerst in zout gedroogd en wordt daarna pas vermalen. Hierdoor smaakt de peper ook een beetje zoetig. Wij strooien pul biber echt bijna overal op en in 🙂 Pul biber is verkrijgbaar bij Turkse supermarkten en uiteraard ook online.

Andere lekkere recepten met spinazie

Eet jij ook graag spinazie? Probeer dan ook eens andere recepten van ons. Zoals bijvoorbeeld lasagne met spinazie en tonijn, tosti met drie soorten kaas en spinazie of ook erg lekker is de vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken