pittige makreel in tomatensaus met zuur
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 broodjes
Ingrediënten
- 400 gram gerookte makreel ik gebruik filet, daar zijn de graatjes al bijna allemaal uit
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1/2 rode peper fijngehakt
- 1 theelepel sambal oelek flinke theelepel
- 1 tomaat in hele kleine stukjes gesneden
- 1,5 theelepel suiker
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 maggiblokje zo'n klein vierkant blokje
- 2 eetelepels tomatenpuree
- 150 milliliter water
- 1/2 theelepel trassi
- 4 dikke sneeën brood of ander soort brood
ZUUR
- 3/4 komkommer in dunne plakjes gesneden
- 1/2 rode ui in dunne plakjes gesneden
- 4 eetlepels sushi azijn
- 1 eetlepel suiker
- flinke snuf zout
- snuf vers gemalen zwarte peper
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met rode peper en een snuf peper en zout. Voeg de knoflook, stukjes tomaat, trassi, maggi, sambal oelek, tomatenpuree en suiker toe. Bak dit even kort mee (1 min.) Voeg het water toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. De saus moet gaan indikken.
- Pluk ondertussen de makreel en zorg dat alle graatjes verwijderd zijn. Voeg de makreel toe aan de pittige tomatensaus en bak nog even 1 tot 2 minuten op hoog vuur mee. Leg de makreel in pittige tomatensaus op een bord en laat afkoelen in de koelkast.
- Maak ondertussen ook het zuur klaar. Hiervoor meng je alle ingrediënten en zet dit een half uurtje in de koelkast. (ik meng het na een kwartiertje nog even door)
- Besprenkel eventueel de boterhammen en grill ze kort. Beleg met de pittige makreel. Leg daarop het zuur en aanvallen maar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer