400gramgerookte makreelik gebruik filet, daar zijn de graatjes al bijna allemaal uit
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
1/2rode peperfijngehakt
1theelepelsambal oelekflinke theelepel
1tomaatin hele kleine stukjes gesneden
1,5theelepelsuiker
flinkesnufvers gemalen zwarte peper en zout
1maggiblokjezo'n klein vierkant blokje
2eetelepelstomatenpuree
150milliliterwater
1/2theelepeltrassi
4dikke sneeën broodof ander soort brood
ZUUR
3/4komkommerin dunne plakjes gesneden
1/2rode uiin dunne plakjes gesneden
4eetlepelssushi azijn
1eetlepelsuiker
flinkesnufzout
snufvers gemalen zwarte peper
Instructions
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met rode peper en een snuf peper en zout. Voeg de knoflook, stukjes tomaat, trassi, maggi, sambal oelek, tomatenpuree en suiker toe. Bak dit even kort mee (1 min.) Voeg het water toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. De saus moet gaan indikken.
Pluk ondertussen de makreel en zorg dat alle graatjes verwijderd zijn. Voeg de makreel toe aan de pittige tomatensaus en bak nog even 1 tot 2 minuten op hoog vuur mee. Leg de makreel in pittige tomatensaus op een bord en laat afkoelen in de koelkast.
Maak ondertussen ook het zuur klaar. Hiervoor meng je alle ingrediënten en zet dit een half uurtje in de koelkast. (ik meng het na een kwartiertje nog even door)
Besprenkel eventueel de boterhammen en grill ze kort. Beleg met de pittige makreel. Leg daarop het zuur en aanvallen maar.