pittige kip in kokosmelk met groenten

pittige kip in kokosmelk met groenten
Deel met je vrienden:

pittige kip in kokosmelk met groenten

4 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in grotere stukken gesneden
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 200 gram diepvries erwtjes
  • 1 rode peper grof gesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 centimeter gember geschild en grof gesneden
  • 1/2 limoen zowel sap als rasp
  • handje verse peterselie grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogd korianderblad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 250 milliliter kokosmelk
  • zonnebloemolie
  • 300 gram rijst

Instructies

  • Mix in een keukenmachine de ui, knoflook, rode peper, peterselie, gember, sambal, trassi, limoensap, limoenrasp, kurkuma, paprikapoeder, gedroogd korianderblad, kaneel, bruine suiker, peper en zout met een klein scheutje zonnebloemolie tot een smeuïge kruidenpasta.
  • Verhit in een hapjespan een klein scheutje zonnebloemolie en fruit kort op middelhoog vuur de kruidenpasta. Voeg de kip, champignons, paprika en kokosmelk toe en roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Voeg na 20 minuten 200 gram diepvries erwtjes toe en laat nog even 5 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. Breng op smaak met extra peper en/of zout.
  • Serveer met de rijst en eventueel kroepoek. Ook lekker is om nog wat extra rode peper eroverheen te strooien.